Hlavní obsah

Köstl o stavu Součka: Tomáš nenechá tým ve štychu

Aktualizováno

Stav kapitána fotbalové reprezentace Tomáše Součka je na Euru pořád velké téma. Lídr české sestavy sice odehrál proti Portugalsku (1:2) celé utkání, ale už v první půli si protahoval nohu. Zlobí ho koleno. „Tomáš má dlouhodobě určitý diskomfort v koleni, v utkání se mu to projevilo. Ale lékařský tým se o něj stará, já znám Tomáše deset let z kabiny. Kdyby nebyl jeho stav na sto procent, do zápasu by nešel. Kdybych si ale měl vsadit na to, jestli bude hrát, tak si myslím, že určitě hrát bude, protože je to bojovník, a určitě tým nebude chtít nechat ve štychu,“ uvedl asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Jak je na tom Tomáš Souček? Kdybych si měl vsadit, jestli bude hrát, určitě bude, prozrazuje Jaroslav KöstlVideo: Sport.cz

Článek

Lipsko (od našeho zpravodaje) - Souček měl stejně jako všichni ostatní hráči ze základní sestavy ve středu volnější režim, nikdo z nich v tréninkovém centru RB Lipska netrénoval. „Uvidíme. Na žádnou potíž si úplně nestěžuje. Byl ve skupině hráčů, která měla regeneraci,“ zmínil Köstl.

Češi se proti Portugalcům hlavně bránili, o bod přišli v nastavení a nakonec padli. Hlavní kouč Ivan Hašek na pozápasové tiskové konferenci naznačil, že v sobotním utkání proti Gruzii přijdou změny v sestavě. „Nemůžu být konkrétnější. Ještě je vše čerstvé a musíme se na utkání ještě pořádně podívat,“ nechtěl Köstl zatím víc naznačovat.

Kdybych to měl říct slušně, u gólu v nastavení jsem byl hodně naštvaný, přiznává Ivan Hašek. Ke změnám dojde. Video: Sport.cz, UEFA

„Ale nějaké změny budou, v realizačním týmu o nich diskutujeme. Na druhou stranu kluci, kteří s Portugalskem začali, zápas neskutečně odpracovali. V tomto směru jim nemáme co vytknout. Bohužel jsme trošku odřízli útočníky, trošku jsme je v tom nechali vykoupat, ale třeba obrana pracovala prostě perfektně do defenzivy. Byly tam top výkony,“ řekl Haškův asistent.

Ocenil sílu Portugalců nebo střídajících borců. „S takovou kvalitou jsem se nesetkal. Stál proti nám tým, který by měl na to, aby vyhrál Ligu mistrů. Turnaj je specifický. Střídající hráči nám pomohli zatím v každém zápase, který jsme hráli. Ovšem je to i díky tomu, že hráči ze základu do toho dávají všechno,“ prohlásil Köstl.

Po utkání se hodně řešil i výkon halvbeka Vladimíra Coufala, jemuž konfrontace s Rafaelem Leaem a spol. úplně nevyšla. „Vláďa je sám sobě největším kritikem, takže on ví, že to nebylo úplně optimální. Ale jak říkám, stála proti něm obrovská kvalita. A zvlášť na začátku zápasu Portugalci reagovali na naše postavení a přečíslovali ho tam. Potřebovali jsme mu pomoct křídlem. Myslím, že pak už to bylo lepší,“ reagoval čtyřiatřicetiletý asistent.

„Nějaké věci si určitě bude vyčítat. Na druhou stranu směrem do ofenzivy pár míčů vyvezl, měl krásnou přihrávku před gólem (Lukáše Provoda - pozn. aut.) pod sebe. Do ofenzivy tam byly dobré věci, zbytek si s klukama probereme na videu,“ podotkl Köstl.

  2 : 0 Německo - Dánsko 2 : 0 dohráno
20240629T21 : 00:00+0200
Německo vs. Dánsko
Německo vs. Dánsko
Německo
Dánsko
  2 : 0 Švýcarsko - Itálie 2 : 0 dohráno
20240629T18 : 00:00+0200
Švýcarsko vs. Itálie
Švýcarsko vs. Itálie
Švýcarsko
Itálie
  Anglie - Slovensko dnes 18 : 00
20240630T18 : 00:00+0200
Anglie vs. Slovensko
Anglie vs. Slovensko
Anglie
Slovensko
  Španělsko - Gruzie dnes 21 : 00
20240630T21 : 00:00+0200
Španělsko vs. Gruzie
Španělsko vs. Gruzie
Španělsko
Gruzie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.