Hlavní obsah

Duhový skandál. Bundesligový útočník odmítl podepsat dres na podporu homosexuálů

Svůj postoj dal jasně najevo. Když v září na klubové akci podepisovali dresy fotbalisté Wolfsburgu, nechyběl mezi nimi ani útočník Kevin Behrens. Vše šlo hladce až do chvíle, kdy se k němu dostal trikot z edice s duhovými prvky na podporu homosexuálů. „Tuhle teplou sr*čku nepodepíšu,“ ohradil se Behrens. Následně se za svá slova omlouval, klub jej měl interně potrestat.

Foto: Profimedia.cz

Kevin Behrens odmítl podepsat dres s duhovými prvky na podporu homosexuálů.

Článek

Na setkání se zaměstnanci klubu a dalšími hráči po Behrensovi údajně vyžadovali podpis členové marketingového oddělení Wolfsburgu. Německý útočník reagoval rázně a měl mít podle očitých svědků i další poznámky, které by se daly označit za homofobní.

Ozdobit trikot svým podpisem odmítl i po opakovaných výzvách. Po ochladnutí emocí ale zařadil zpátečku. Moje spontánní reakce nebyla v pohodě, proto bych se za ni chtěl omluvit,“ řekl Behrens podle deníku Bild.

K nastalé situaci se vyjádřil i klub, jehož kapitáni mimochodem nosí na levé paži duhovou pásku. „Byla vyřčena slova, která nekorespondují s postojem VfL Wolfsburg. Ve filozofii klubu je pevně zakořeněna tolerance a rozmanitost. S incidentem jsme se interně vypořádali,“ stojí v prohlášení. Vyřazení z kádru se ale nekonalo, jelikož Behrens od září ani jednou nechyběl v nominaci k utkání.

Třiatřicetiletý forvard ale není jediným fotbalistou, který přišel ve Wolfsburgu kvůli podobným názorům do křížku s vedením. K duhovým prvkům na speciální edici dresu se před šesti lety vyjádřil i Chorvat Josip Brekalo, jenž tehdy za německý klub kopal. Nejprve na sociálních sítích „lajkoval“ komentáře zaměřené proti duhovým doplňkům, načež musel podat vysvětlení.

„Šlo o technický problém mého mobilu. Ale musím zmínit, že s rozhodnutím klubu nesouzním, jelikož jde přímo proti mým křesťanským zásadám,“ řekl tehdy. Kvůli příspěvkům namířeným proti trans komunitě šel o pár let později na kobereček i bývalý hráč Wolfsburgu Felix Nmecha, jenž nyní kope v Dortmundu.

Související témata: