Hlavní obsah

Courtois uvedl, že se do belgické reprezentace pod trenérem Tedescem nevrátí

Brankář Realu Madrid Thibaut Courtois oznámil, že pod současným trenérem Domenicem Tedescem nebude hrát za belgickou fotbalovou reprezentaci. Jeden z nejlepších světových gólmanů se dostal do konfliktu s německým trenérem italského původu už loni v červnu a od té doby se i vinou zranění v národním týmu neobjevil.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Brankář Belgie Thibaut Courtois na archivním snímku.

Článek

„Po událostech s koučem a po velkém rozmýšlení jsem se rozhodl, že se do belgické reprezentace pod jeho vedením nevrátím. Nezříkám se svého podílu na této situaci. Nicméně moje nedůvěra k němu by nepřispěla k udržení nezbytné přátelské atmosféry,“ uvedl na sociálních sítích dvaatřicetiletý Courtois, jenž za národní tým odchytal 102 zápasů.

S o šest let starším trenérem se Courtois dostal do sporu loni v červnu, kdy předčasně odjel z reprezentačního srazu. Při určování kapitána na kvalifikační zápasy podle svých slov od Tedesca necítil respekt.

Před startem sezony si pak Courtois poranil koleno, a i když se na jaře vrátil do branky Realu a vyhrál s ním Ligu mistrů, na mistrovství Evropy chyběl. Sám nicméně už v prosinci oznámil, že na Euru chytat nebude, což následně v dubnu potvrdil Tedesco.

Belgie na kontinentálním šampionátu nepotvrdila pozici jednoho z nejlepších evropských týmů posledních let a vypadla v osmifinále s Francií.