Hlavní obsah

Trenéři Argentiny a Chile vyfasovali stopku

Trenér fotbalistů Argentiny Lionel Scaloni a jeho kolega u týmu Chile Ricardo Gareca dostali na jihoamerickém šampionátu distanc na jeden zápas za to, že jejich mužstva přišla pozdě na trávník po poločasové přestávce. Konfederace CONMEBOL oznámila, že oba národní svazy navíc musí zaplatit pokutu 15 000 dolarů (350 tisíc korun).

Foto: Julia Nikhinson, ČTK/AP

Trenér Argentiny Lionel Scaloni

Článek

Úřadující šampioni Argentinci přišli pozdě na druhý poločas svého zahajovacího zápasu na Copě América proti Kanadě, Chilané se opozdili v druhém duelu právě proti Argentině.

Scaloni a Gareca tak budou chybět na lavičkách svých týmů v sobotních posledních zápasech ve skupině. Mistři světa Argentinci vedou s plným počtem šesti bodů skupinu a s jistotou postupu do čtvrtfinále budou hrát proti Peru. Chilané s pouhým jedním bodem na kontě nastoupí proti druhému týmu tabulky Kanadě.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.