Hlavní obsah

Nedá si pokoj. Kanibal Suárez se opět zkoušel zakousnout do protihráče

Útočník Uruguaye Luis Suárez po prohraném semifinálovém zápase na Copa América přiběhl k jednomu z kolumbijských hráčů a pokusil se ho kousnout do krku. V minulosti byl hvězdný fotbalista za podobný úlet již třikrát trestán.

Foto: Jacob Kupferman, ČTK/AP

Luis Suárez se po zápase pokoušel kousnout do krku jednoho z kolumbijských fotbalistů.

Článek

Je nepoučitelný, napadne nejednoho fanouška. Luis Suárez je známý nejen pro své fotbalové dovednosti, které ho zdobí. Vyhrál titul v Ajaxu a celý svět si podmanil především v Barceloně, kde vyhrál vše, co se dá. Ve své kariéře se ale zapsal do paměti také svými „kousacími“ aférami.

Po semifinálovém zápase na Copa América, ve kterém jeho Uruguay 0:1 prohrála, se rozběhl za jedním z kolumbijských hráčů a vehementně si s ním něco vyříkával. Následně se již Suárez nahnul k jeho krku s pokusem se zakousnout. Kolumbijský hráč však uhnul a uruguayského útočníka odvedli pořadatelé pryč.

Pro své přehmaty získal Suárez přezdívku „Kanibal“. Poprvé se v této roli představil v roce 2010, kdy v dresu Ajaxu Amsterdam kousl do ramene Otmana Bakkalu z Eindhovenu. Tehdy vyfasoval trest na sedm zápasů.

Suárez však se svojí vášní neskončil ani pro další roky. V roce 2013, kdy už byl hvězdou Liverpoolu, se zahryzl do ruky obránce Branislava Ivanoviče. Za svůj druhý úlet dostal stopku na deset utkání.

Zřejmě nejznámější a nejsledovanější zkrat hvězdného útočníka byl k vidění na mistrovství světa ve fotbale v roce 2014, které se konalo v Brazílii. Suárez se tehdy v utkání s Itálií rozběhl k obránci Giorgiomu Chiellinimu a mimo pozornost rozhodčího se zakousl do jeho ramene. Po tomto svém prohřešku si Suárez vyslechl tvrdý trest, který trval dlouhé čtyři měsíce.

Sedmatřicetiletý útočník v současnosti působí v USA, kde se letošní fotbalové mistrovství Jižní Ameriky koná. Neúspěšným pokusem Suárez sice unikne trestu, ale jeho kousací avantýry mu přinesly do trestního fotbalového rejstříku další zápis. V Miami, kde působí, tak nemusí vycházet až po setmění.