Hlavní obsah

Na Copě América prodlouží pauzu kvůli Shakiře. Trenérovi se to nelíbí

Trenérovi kolumbijských fotbalistů Néstoru Lorenzovi se nelíbí rozhodnutí pořadatelů Copy América prodloužit poločasovou přestávku finálového zápasu kvůli vystoupení zpěvačky Shakiry. Jeho tým se v noci na pondělí od 2:00 SELČ utká v Miami na stadionu Hard Rock s Argentinou, která obhajuje vítězství a může získat rekordní 16. titul jihoamerického šampiona. Pauza mezi poločasy se má z obvyklých 15 minut protáhnout zhruba na 25 minut.

Foto: Amy Harris, ČTK/AP

Známá zpěvačka Shakira o poločase finále Copy América bude mít koncert (ilustrační snímek)

Článek

„Myslím, že by to mělo být stejné jako v každém zápase. Patnáct minut podle předpisů,“ řekl Lorenzo na sobotní tiskové konferenci. „Co se týká té show, zjistil jsem to teď. Doufám, že si to všichni užijí. Shakira je skvělá,“ uvedl argentinský kouč na adresu kolumbijské zpěvačky.

V souvislosti s delší pauzou Lorenzo připomněl, že v úvodu turnaje dostalo několik trenérů tresty za pozdní nástup svých týmů do druhého poločasu. „Když jsme přišli po 16 minutách, následoval trest. A teď je to najednou jinak, protože tu bude koncert a máme nastoupit za 20 nebo 25 minut,“ řekl trenér Kolumbie, která bude usilovat o druhý triumf na Copě América po úspěchu v roce 2001. Jeho tým neprohrál už 28 zápasů, což je aktuálně nejdelší série v mužském reprezentačním fotbale.