Hlavní obsah

Messi si jde pro další titul a končit neplánuje. Užívám si to, říká

Ještě jeden velký titul pro fotbalového fenoména Lionela Messiho s Argentinou? Proč ne. K triumfu na kontinentálním šampionátu Copa América chybí partě kolem osminásobného držitele Zlatého míče jeden zápas. Argentinci jsou ve finále a čekají na soupeře, který vzejde z dvojice Uruguay–Kolumbie. „Hodně si to užívám,“ přiznal Messi.

Foto: Adam Hunger, ČTK/AP

Lionel Messi se raduje z gólu na Copa América v semifinále proti Kanadě.

Článek

V semifinále proti Kanadě vstřelil Messi gól na konečných 2:0. A v zemi, kde je za modlu, propuklo obří nadšení. Vytoužený triumf na mistrovství světa je po roce a půl ještě docela čerstvý a Argentinci už se třesou na další úspěch.

„Jsem si vědom, že jsou to naše poslední bitvy. Je to náročný turnaj, jsou tu těžká hřiště, soupeři, teploty. Musíme zdůraznit, že jsme v dalším finále. Je třeba to oslavit. Ta cesta je vždy složitá,“ podotkl Messi. Argentina rok před titulem na mistrovství světa ovládla i dosud poslední Copu Amériku.

Sedmatřicetiletý fantom končit zatím nehodlá. V americké MLS hraje za Inter Miami, a když už se o jeho konci v reprezentaci spekulovalo po zlatém MS v Kataru, dál pokračuje. „A mám v úmyslu pokračovat dál,“ přiznal Messi.

V národním týmu může mít jakoukoliv roli. „Musíme mu dát klid. My nebudeme ti, kdo by mu zavírali dveře. Může s námi být, jak dlouho chce. A to platí i pro případ, kdy odejde do důchodu. Ať se rozhodne, jak chce,“ reagoval trenér Argentiny Lionel Scaloni.