Hlavní obsah

Na Copě América dostali trest za pozdní nástup i trenéři Venezuely a Uruguaye

Aktualizováno

Na jihoamerickém fotbalovém šampionátu dostali další dva trenéři distanc na jeden zápas kvůli tomu, že jejich tým po poločasové pauze pozdě nastoupil na hřiště. Mistrům světa Argentincům už chyběl Lionel Scaloni, Chilanům Ricardo Gareca, dnes se bude muset Venezuela obejít bez Fernanda Batisty a v pondělí Uruguay bez Marcela Bielsy. Všichni potrestaní trenéři jsou shodou okolností Argentinci.

Foto: Godofredo A. Vásquez, ČTK/AP

Venezuelský kouč Fernando Batista na probíhajícím šampionátu Copa América

Článek

O Batistově a Bielsově suspendaci informovala pořádající konfederace CONMEBOL. Batista přivedl svůj tým pozdě na trávník před druhým poločasem středečního zápasu proti Mexiku, který Venezuela vyhrála 1:0 a už po druhém kole skupiny si zajistila čtvrtfinále. Dnes nastoupí v Austinu proti Jamajce.

Bielsovi uškodil pozdní nástup uruguayského mužstva v zápasech proti Panamě i Bolívii. Po prvním následovalo varování, po druhém trest. „Ale oni ty stopky pustí hned po skončení poločasu, přitom správně by to mělo být až ve chvíli, kdy se dostanete do kabiny. Na některých stadionech jsou šatny kilometr daleko,“ prohlásil Bielsa. Tým nepovede v pondělním utkání s domácími Američany v Kansas City.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.