Hlavní obsah

Brazílie - Kolumbie 1:1Brazilci remizovali s Kolumbií a ve čtvrtfinále je čeká Uruguay

Brazilští fotbalisté v závěrečném utkání ve skupině Copy América remizovali s Kolumbií 1:1 a ve čtvrtfinále je čeká dosud stoprocentní Uruguay. Kolumbijci, kteří protáhli sérii neporazitelnosti už na 26 zápasů, se utkají s Panamou.

Foto: Darren Yamashita, Reuters

Brazilec Eder Militao (3) Kolumbijec Luis Diaz.

Článek

Zápas v Santa Claře se od začátku hrál ve vysokém tempu. Blízko k otevření skóre měl James Rodríguez, ale trefil jen břevno. Ujal se až Raphinhův precizně zahraný přímý kop po necelé čtvrthodině.

Trefu Davinsona Sáncheze odvolal VAR, ale v nastavení první půle přece jen vyrovnal Daniel Muňoz. Po změně stran měly oba týmy šance strhnout vítězství na svou stranu, nakonec zápas skončil remízou. Ta stačila Kolumbii, která po deseti duelech poprvé nevyhrála, k udržení prvního místa.

„Doufám, že tým se v základních věcech bude dál zlepšovat a bude se posouvat i v těch ostatních. Výsledky nám ukážou chyby, úspěchy i nedostatky,“ řekl trenér Dorival, který se ve čtvrtfinále bude muset obejít bez vykartované opory Viníciuse Júniora. „Je to proces, jednotlivé fáze se nedají přeskočit. Nedostanete se z bodu A do bodu F, aniž byste prošli béčkem,“ doplnil brazilský kouč.

„Sice jsme nevyhráli, ale bez ohledu na výsledek si myslím totéž. Jsem spokojený, protože tým předvedl něco navíc. Není snadné hrát proti týmu jako Brazílie,“ uvedl argentinský trenér Kolumbijců Néstor Lorenzo.

Ve druhém duelu porazila Kostarika díky dvěma rychlým gólům Paraguay 2:1, ale v tabulce skupiny D zůstala třetí a s turnajem se loučí.

Copa América, fotbalové mistrovství Jižní Ameriky v USA:
Skupina D:
Brazílie–Kolumbie 1:1 (1:1)
Branky: 12. Raphinha – 45.+2 Muňoz.
Kostarika–Paraguay 2:1 (2:0)
Branky: 3. Calvo, 7. Alcócer – 55. Sosa.
1.Kolumbie32106:27
2.Brazílie31205:25
3.Kostarika31112:44
4.Paraguay30033:80
Čtvrfinálové dvojice:
Argentina–Ekvádor
Venezuela–Kanada
Kolumbie–Panama
Uruguay–Brazílie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.