Hlavní obsah

Zábranský fotbalovou Zbrojovku prozatím nepřevzal. Převod zřejmě drhne kvůli dluhům

Aktualizováno

Převzetí fotbalové Zbrojovky majitelem hokejové Komety Liborem Zábranským, které bylo avizováno už v dubnu, stále není dokončeno. Většinovým vlastníkem druholigového klubu prozatím nadále zůstává Václav Bartoněk, jehož dlouhodobě vyzývají netrpěliví fanoušci k odchodu.

Foto: Profimedia.cz

Majitel Komety Brno Libor Zábranský už měl být majitelem Zbrojovky, vše se ale táhne.

Článek

„Je mi jasné, že toto téma rezonuje v Brně už skoro čtyři měsíce. Smlouva o převodu akcií však zatím podepsána není. Majoritní podíl dál drží Václav Bartoněk, s nímž jsem teď znovu jednal,“ informoval na webových stránkách Komety Zábranský.

Uznává, že převod trvá už dlouho. „Stále ale existuje několik bodů, které mu musí předcházet, a bez nichž je převzetí neuskutečnitelné. Chci pomoct, avšak nerad bych se točil v kruhu,“ tvrdí.

Osobně sledoval ostudný domácí debakl 1:6 od Varnsdorfu v uplynulém druholigovém kole. „Výkon týmu ani konečné skóre nemohly pochopitelně udělat nikomu radost. Momentálně se však nebavíme o sportovních výsledcích. Řeč je o věcech jiného charakteru než předvedená hra,“ dodal.

Zábranský tak zřejmě nepřímo potvrdil kuloární informace, podle nichž brání definitivnímu dokončení transakce dluhy klubu v řádu několika desítek milionů korun. Navíc ho údajně zrazují od převzetí Zbrojovky některé významné fotbalové i hokejové osobnosti.

To, že kvůli neustále se protahujícím změnám v majetkové struktuře klubu se mnozí z fanoušků Zbrojovky obracejí k mužstvu zády, trápí i kouče brněnských fotbalistů Jaroslava Hynka. „Víme, jaká je situace a proč při zápasech nefandí. Uvědomujeme si, že je pro ně důležité veškeré procesy dotáhnout do konce. Sami na to taky čekáme. Prosíme ale o pochopení toho, že není absolutně v naší moci s tím cokoliv udělat. My jako trenéři a hráči můžeme ovlivnit pouze to, co se děje na hřišti. Nikoliv změnu vlastnické struktury,“ posteskl si.

Mrzí ho, že se tým musí v poslední době obejít bez podpory svých příznivců. „Přitom dobře vím, jaká bývala v minulosti v Brně na fotbale skvělá atmosféra, když plné tribuny hnaly Zbrojovku dopředu. Fanoušci nám chybí a byli bychom moc rádi, kdybychom k sobě zase začali nacházet postupně cestu,“ přeje si Hynek, který převzal tým před touto sezonou.

Za domácí propadák s Varnsdorfem se omluvil. „Takový výsledek není hoden Zbrojovky, ať už jsou okolnosti jakékoliv. Všem, jimž leží Zbrojovka na srdci, chci vzkázat, že nás to neskutečně mrzí a štve. Uvědomujeme si nicméně, že ukázaná platí a leží především na hřišti. Je naší povinností učinit teď všechno pro to, aby další naše výsledky už byly naprosto odlišné,“ předsevzal si brněnský trenér.

Nejbližší příležitost k nápravě bude mít v tabulce třináctá Zbrojovka v sobotu na hřišti Táborska.