Hlavní obsah

Z Moravy až do Prahy. Vyškov by v případě postupu do ligy hrál domácí zápasy v Ďolíčku

Ani Brno, ani Znojmo, Jihlava, Uherské Hradiště, Prostějov nebo Zlín. Pokud by fotbalisté Vyškova prolomili v baráži dosavadní prokletí druholigových týmů a přešli přes Karvinou mezi elitu, nastupovali by k domácím zápasům v nejvyšší soutěži na stadionu Bohemians 1905 ve vršovickém Ďolíčku. Jejich domácí stánek v Drnovicích totiž nesplňuje podmínky pro první ligu. Fanoušci by tak museli putovat za svým mužstvem z jižní Moravy až do hlavního města.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Je to tak. Ale v žádném případě to neznamená, že jsme chtěli hrát takhle daleko. Oslovili jsme všechny kluby v regionu, jejichž stadiony jsou pro nejvyšší soutěž způsobilé. Jenže jsme se s žádným nedomluvili,“ řekl pro Sport.cz vyškovský generální manažer Zbyněk Zbořil.

Dohodu mezi Vyškovem a pražským klubem potvrdil i mluvčí Bohemians Petr Koukal. „Jsme domluveni, že v případě postupu Vyškovských do první ligy jim propůjčíme stadion. Pokud se tak skutečně stane, doladili bychom detaily,“ sdělil.

Drnovický stadion, kde nyní fotbalisté Vyškova nastupují k domácím druholigovým utkáním, postrádá vyhřívání i umělé osvětlení. To mělo být od nové sezony podmínkou i ve druhé nejvyšší soutěži. Kluby, které jím dosud nedisponují, však prozatím dostanou výjimku. „Pokud zůstaneme ve druhé lize, budeme pokračovat v Drnovicích,“ potvrdil Zbořil.

Vyškovští usilují o postup z baráže mezi elitu už podruhé v řadě. Loni v barážovém dvojzápase těsně nestačili na Zlín, jenž si tak ještě pád do druhé ligy o rok odložil. Nyní je jejich soupeřem Karviná, která obsadila v uplynulém ročníku nejvyšší soutěže čtrnáctou příčku. Úvodní duel je na pořadu ve čtvrtek v Drnovicích, odveta se bude hrát v neděli ve slezském městě.

Související témata: