Hlavní obsah

Velký návrat. Zlínským fotbalistům pomůže v boji o postup zkušený útočník Poznar

Fotbalisté Zlína hlásí po sestupu do druhé ligy velký návrat. Po dvou a půl letech strávených v Polsku a na Slovensku přichází do týmu zkušený útočník Tomáš Poznar. Do Baťova města přestupuje po vypršení smlouvy v Trnavě jako volný hráč. V dresu Ševců odehrál v minulosti v nejvyšší soutěži 132 zápasů, v nichž dal 41 branek. S touto bilancí je suverénně nejlepším střelcem v historii klubu.

Foto: FC Zlín

Zkušený útočník Tomáš Poznar bude opět oblékat dres fotbalistů Zlína.

Článek

„Vracím se domů, kde to mám rád. Kruh se v mé kariéře uzavírá. Jen je mně líto, že Zlín spadl a čeká nás druhá liga. Věřím, že dokážu týmu pomoct,“ uvedl pro klubový web pětatřicetiletý Poznar.

Bývalý forvard Plzně či Baníku už hovořil s koučem Ševců Bronislavem Červenkou. „Jsme přátelé, mám ho rád. Máme spolu dobrý vztah. Teď jsme si museli říct i něco k minulosti,“ naráží zřejmě na informace, že se do Zlína nabízel už v zimě, avšak trenér tehdy upřednostnil budování mužstva složeného převážně z mladších fotbalistů.

Poznar, který má na kontě jeden start za národní tým, pomohl už v roce 2015 Zlíňanům k postupu mezi tuzemskou elitu. „Tehdy byl na mužstvu patrný hlad po úspěchu. Kéž bychom to teď zopakovali. Bylo by krásné druhou ligu vyhrát, avšak cesta k tomu bude těžká. Každopádně je nejlepší vrátit se hned po roce, když může tým těžit z prvoligových zkušeností. Některá mužstva, která spadla před Zlínem, si ovšem ověřila, jak je to ošemetné,“ přemítá.

Fyzicky se cítí velmi dobře. „V Trnavě byly tréninky hodně náročné,“ prozradil. „Už pochopitelně nemám takovou výkonnost jako před lety, avšak jsem přesvědčený, že můžu být pro mužstvo platný jak na hřišti, tak i v kabině,“ tvrdí Poznar.

Ke zlínskému celku se připojí v pátek, a tak příliš nepočítá, že nastoupí k obnovené zlínské premiéře už v sobotním přípravném duelu proti Líšni, kterou los přiřkl Ševcům shodou okolností i pro druholigovou premiéru předposlední červencový víkend. „Asi naskočím až do dalšího přátelského zápasu proti Vyškovu,“ předpokládá.

Poznar věří, že zlínští fanoušci na svůj tým nezanevřou. „Snad budou chodit i na druholigová utkání a podpoří nás,“ doufá.

Související témata: