Hlavní obsah

Ševci hlásí návrat obránce Kopečného, do Vyškova odešel bratr bývalého reprezentanta

Po bezbrankové plichtě v úvodním druholigovém utkání na hřišti brněnské Líšně se vedení zlínských fotbalistů rozhodlo doplnit kádr. Do týmu z Baťova města se po šesti letech vrací krajní obránce Miloš Kopečný, který naposledy působil v Opavě. Do Vyškova naopak odchází Tomáš Čelůstka, jenž si nevybojoval místo v základní sestavě.

Foto: FC Zlín

Krajní obránce Miloš Kopečný obleče po šesti letech znovu dres fotbalistů Zlína.

Článek

„Se zlínskými funkcionáři jsem byl v kontaktu od začátku letní přípravy. Jednání ale trvala docela dlouho. Přestup se povedlo zrealizovat až teď,“ říká třicetiletý Kopečný, který se mezitím připravoval s Kroměříží.

Ve Zlíně v minulosti prožil největší úspěchy v dosavadní fotbalové kariéře včetně triumfu v MOL Cupu v roce 2017. V dresu Ševců si poté zahrál základní skupinu Evropské ligy. „Vracím se do známého prostředí. Moc se už těším na fanoušky. A mám radost, že mě syn uvidí hrát doma. Láká mě pomoct mužstvu po sestupu zpět do první ligy,“ svěřil se bývalý hráč Hradce Králové, slovenské Senice či Českých Budějovic, který už se Zlínem postup mezi elitu před devíti lety zažil.

Kopečný netají, že významnou roli v jeho návratu na zlínskou Letnou sehrál kouč Bronislav Červenka, s nímž se velmi dobře zná. „Volal mi hned po skončení minulé sezony. I kvůli němu jsem tady,“ přiznal. Obnovenou premiéru v dresu Ševců si může odbýt v pátek, kdy jeho staronový tým bude hostit ve druhém kole od 18 hodin fotbalisty Táborska.

Ve stejný den může poprvé nastoupit také třiatřicetiletý bek Tomáš Čelůstka za Vyškov v Jihlavě. „Jsem Zlíňan, přál jsem si tady zakončit kariéru. Jenže jsem nebyl příliš vytížený. Do základní jedenáctky jsem měl zřejmě daleko. Proto jsem se rozhodl pro odchod do Vyškova. Jak trenér Kameník, tak i generální manažer Zbořil se mnou vedli velice profesionální jednání, což se mi zamlouvalo,“ prozradil bratr známějšího bývalého reprezentanta Ondřeje.

Tomáš Čelůstka v minulosti působil mj. v Pardubicích, kde v 54 prvoligových zápasech vstřelil dva góly, či na Kypru. Za tým APK Karmiotissa nastoupil k 32 utkáním.