Hlavní obsah

Potočného přesvědčil trenér Klusáček. Ve Zbrojovce se těší na spolupráci s Řezníčkem

V minulosti oblékal v nejvyšší soutěži dres Baníku, Plzně, Bohemians, Teplic, Liberce, Zlína a naposledy Českých Budějovic, ale v nadcházející sezoně bude pomáhat brněnským fotbalistům ve druhé lize. Dvaatřicetiletý ofenzivní záložník či útočník Roman Potočný, který má na kontě i jeden reprezentační start, by rád pomohl Zbrojovce k rychlému návratu mezi elitu. Tým z moravské metropole čeká premiérový mistrovský duel v pondělí proti Vlašimi.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Roman Potočný bude v nové sezoně oblékat dres Brna.

Článek

Nevnímáte druholigové angažmá jako krok zpátky?

Přiznám se, že zpočátku se mi do druhé ligy příliš nechtělo. Přesvědčil mě ale trenér Brna Klusáček. Jeho vize na mě zapůsobila. Přišel jsem kvůli tomu, aby Zbrojovka hned postoupila. Chci k tomu být maximálně nápomocný.

Měl jste i jiné nabídky?

Nějaké se objevily. O tom měl přehled pan Müller, který mě zastupuje. Pro mě bylo rozhodující, že se Brno ozvalo jako první, a mně dávalo logiku sem jít, byť jsem druhou ligu hodně dlouho nehrál. Sám jsem zvědavý, jaká bude.

Proč jste vlastně Budějovice opustil?

Měl jsem tam ještě roční smlouvu, ale bylo mi řečeno, že klub hodlá stavět spíš na mladších fotbalistech. Vedení mi naznačilo, že když si najdu jiná angažmá, nebude mě Dynamo bránit v odchodu. Takže jsem kývl na brněnskou nabídku. Jsem rád, že vyšlo roční hostování, hrozně nerad bych v zimě odcházel od rozdělané práce.

Jde o hostování bez opce...

Já ovšem budu za rok volným hráčem. Pokud bude s mým působením v Brně oboustranná spokojenost, nic by nebránilo, abych tady pokračoval.

Jak se vám ve Zbrojovce zatím líbí?

Je to tady super. Vytvořili jsme skvělou partu. Rozumíme si, trávíme společně čas i mimo stadion. Chodíme na obědy nebo na kafe. Spoustu místních kluků jsem znal z ligy. A mladíky Kronuse s Gaszczykem jsem si pamatoval z Plzně.

Jak se těšíte na ofenzivní spolupráci se střelcem Jakubem Řezníčkem?

Hrozně moc. S Kubou se známe, věřím, že nám to bude vpředu klapat. Klobouk dolů, že dokázal dát v uplynulé sezoně v první lize devatenáct gólů. Moje maximum je deset. Snad nám to bude fungovat a mužstvo bude z naší spolupráce těžit.

Zbrojovka, od níž se nečeká nic jiného než postup, bude zřejmě pod velkým tlakem. Jste na něj připravený?

Rozhodně. Jsem přesvědčený, že tlak zvládám. A věřím, že to bude na hřišti vidět.