Hlavní obsah

Opava našla hřiště pro pikantní derby s Baníkem. Hrát se bude na Vysočině

Hledání hřiště, na kterém by Opava mohla odehrát pikantní slezské druholigové derby proti rezervě ostravského Baníku, skončilo. Nebude se hrát v Kroměříži ani na hřišti HFK Olomouc, ale v původním termínu v pátek 25. října na stadionu Vysočiny Jihlava (od 18 hodin). Slezský klub o tom informoval na webových stránkách.

Foto: www.sfc.cz

Útočník Opavy Libor Kozák (uprostřed) v zápase proti Slavii B, které se hrálo v Hlučíně.

Článek

Stadion Slezského fotbalového klubu postihly před měsícem ničivé záplavy a velká voda zničila kromě vybavení stadionu také trávník, který budou muset v Opavě vyměnit. Tamní fotbalisté se pro zbývající domácí zápasy podzimní části soutěže museli uchýlit do azylu. Našli ho v Hlučíně, kde už odehráli střetnutí se Slavií Praha B (2:1), a nastoupí tam také k odloženému utkání 10. kola Chance Národní ligy s Prostějovem (v sobotu 16. listopadu).

Utkání s rezervou Baníku ale v Hlučíně v termínu být odehráno nemohlo, protože třetiligový tým na svém stadionu Lumíra Kota sehraje zápas se Zbrojovkou Brno B. Neklapla ani snaha Opavy o prohození pořadatelství, protože na Městském stadionu ve Vítkovicích, kde béčko Baníku hraje, se v sobotu 26. října koná atletický Běh žen a Maraton Emila Zátopka.

„Od začátku jsme tak pracovali na tom, abychom dokázali zajistit pro toto utkání jiný stadion v rozumné vzdálenosti,“ uvedl předseda představenstva Tomáš Hůlovec. „V tomto ohledu nám vyšel vstříc 1. HFK Olomouc, který souhlasil s tím, že zápas s Baníkem B budeme moci sehrát na jeho stadionu v Holici. Bohužel jsme nenašli s Baníkem shodu na termínu, který by odsouhlasili. Z toho důvodu jsme byli nuceni zachovat původně nahlášený termín utkání a hledat stadion s umělým osvětlením. Postupně jsme oslovovali kluby a Jihlava souhlasila za velmi vstřícných podmínek,“ řekl Hůlovec.

Foto: www.sfc.cz

Podzimní zápasy SFC Opava

Zároveň ubezpečil opavské příznivce, že se klub pokusí najít řešení, jak jim výlet na Vysočinu usnadnit. „Naprosto chápeme, že tato varianta není pro fanoušky ani zdaleka ideální, nicméně vzhledem k aktuální situaci se jeví jako jediná možná. Klub bude hledat cesty, jak fanouškům tuto skutečnost alespoň částečně kompenzovat,“ řekl Hůlovec.

K jednomu zápasu nastoupí Slezané také v Dolním Benešově, kde ve 3. kole MOL Cupu vyzvou lídra druhé ligy Zlín (středa 30. října ve 14 hodin). „Vzhledem k aktuálnímu stavu našeho stadionu a také tomu, že Hlučín ve stejném termínu odehraje doma pohárové utkání (proti Liberci od 17 hodin), neexistuje bohužel v dostupném okolí varianta, kde bychom mohli utkání sehrát v pozdějším čase pod umělým osvětlením. Věříme, že i přes brzký výkop utkání si fanoušci cestu do Dolního Benešova najdou,“ sdělil Hůlovec.

V návaznosti na pohárové utkání se Zlínem došlo k přesunu 15. kola Chance Národní ligy v Jihlavě, které se mělo původně hrát v pátek 1. listopadu. Novým termínem je sobota 2. listopadu od 18 hodin.

Související témata: