Hlavní obsah

Katastrofální, smutnil kouč po ostudném debaklu. Zbrojovka padá na dno

Po nadějném vstupu do sezony přišla nečekaná porážka 0:1 v Chrudimi, a tři dny nato dokonce nevídaný propadák s Varnsdorfem. Brněnští fotbalisté pokřtili v domácí druholigové premiéře nově vybudovaný trávník na královopolském stadionu debaklem 1:6, který neslo 2118 diváků hodně nelibě.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Kouč fotbalistů Zbrojovky Jaroslav Hynek má po domácím výprasku od Varnsdorfu o čem přemýšlet.

Článek

Zbrojovka navíc dohrávala v devíti. Se zkušenými stopery Luďkem Pernicou a Jakubem Šuralem, kteří byli vyloučeni, nemůže do příštích zápasů počítat.

„Hodnotit utkání, které skončí takovým výsledkem, je hrozně těžké. První poločas byl z naší strany katastrofální. Po vlastním gólu na 0:2 jsme byli na kolenou a nedokázali jsme se vůbec dostat do hry. Nedělali jsme věci, které máme, a tak jsme se octli na herním dně,“ ulevoval si zklamaný brněnský kouč Jaroslav Hynek.

Jeho mužstvo prohrávalo po první půli s Varnsdorfem 0:4. Po pauze se chvíli zdálo, že by přestávkové změny v sestavě mohly Zbrojovce pomoct. Jenže po snížení na 1:4 z pokutového kopu už žádné další góly nepřidala.

„Šance jsme si vytvořili. Jenže pak jsme šli do deseti a bylo to ještě mnohem složitější. Dokázali jsme ale být ve druhém poločase aktivní, presovat a hrát vysoko. To by pro nás mělo být povzbuzením,“ měl za to trenér. „Dva vyloučení hráči jsou ale pochopitelně značná komplikace. Musíme se ze zápasu poučit, avšak nemá cenu se hrabat v negativních věcech,“ tvrdil.

Poprvé od začátku sezony nastoupil v základní sestavě Zbrojovky rychlonohý Alli, avšak podle Hynka to bylo zřejmě jeho jedno z posledních utkání v Brně. „Dostal dobrou nabídku, kterou řeší,“ prozradil kouč.

Nelibě nesl červenou kartu, kterou viděl Pernica poté, co faulem hasil nebezpečný brejk hostů. „Podle mě nebyl poslední před gólmanem. Je ale pravda, že vyloučeni byli naši zkušení hráči, kolem nichž byl šrumec už na jaře. Chápu jejich frustraci, ale měli bychom se udržet,“ říkal Hynek, který sám viděl na lavičce za protesty žlutou. Zmar jeho týmu stvrdily další dvě trefy Varnsdorfu v nastaveném čase.

Brněnští fotbalisté, kteří se chtěli i druhou sezonu po sestupu pokusit o návrat mezi elitu, mají po čtyřech druholigových kolech na kontě hubené čtyři body. Hynek si uvědomuje, že mužstvo potřebuje posílit. „A to nejen v obraně. Do Zbrojovky se ovšem hráčům příliš nechce. Pracujeme ale na tom,“ ujistil.