Hlavní obsah

Fotbalisty Zbrojovky povede Hynek. Chci ji vrátit tam, kam patří, tvrdí dosavadní kouč Žiliny

Osmačtyřicetiletý kouč Jaroslav Hynek povede v příštím druholigovém ročníku fotbalisty Brna. Bývalý trenér slovenské Žiliny podepsal v novém působišti smlouvu na dva roky.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Jaroslav Hynek je novým trenérem druholigových fotbalistů Zbrojovky

Článek

„Mám z toho skvělý pocit. Zbrojovka je pro mě tradiční, kvalitní a velký klub z druhého největšího města České republiky. Jsem rád, že tu můžu pracovat. Chci pomoct vrátit tým tam, kam patří. Jsem připravený udělat pro to se všemi v klubu maximum,“ netajil se po stvrzení kontraktu Hynek pro klubový web postupovými ambicemi.

Jednání byla podle něj rychlá a intenzivní. „Teď je důležité, abych si ještě víc načetl kádr, o němž už mám představu. Bude důležité nastavit si během poměrně krátké letní přípravy takové parametry tréninkového procesu, aby vedly k co největšímu progresu,“ plánuje. S hráči se poprvé setká v pondělí odpoledne na startu letní přípravy.

Šternberský rodák Hynek působil jako hráč v Uničově či Přerově, ale hráčskou kariéru ukončil už ve 24 letech a dal se na trenérskou dráhu. Nejprve působil u mládeže v Olomouci a ostravském Baníku a poté i v pražské Dukle. Na Julisce se stal v roce 2019 hlavním koučem druholigového celku. V této roli působil dvě sezony. Následně vedl české mládežnické reprezentantky a od roku 2022 do letošního dubna trénoval v Žilině, kterou dovedl do Konferenční ligy.

Hynek v Brně střídá Lukáše Kříže, který převzal tápající fotbalisty Zbrojovky v závěru minulé sezony a dovedl je na deváté místo druholigové tabulky.

Související témata: