Hlavní obsah

Co se to právě stalo? žasl komentátor. Mladík po šíleném kiksu odmítl bod

Spadl na trávník a nechtěl se z něj zvednout. Útočník fotbalové Jihlavy Michal Smutný by se nejraději propadl do pekel, když v páteční předehrávce druhé ligy zahodil v nastavení obří tutovku. Z pár decimetrů netrefil opuštěnou bránu a Vysočina prohrála v Prostějově 1:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Radost fotbalistů Jihlavy, archivní snímek

Článek

„Co se to stalo? Co se to právě stalo? Jak tohle nemohlo skončit gólem? To asi nechápe nikdo na stadionu,“ žasl i komentátor přímého přenosu, které vysílala stanice Sporty TV.

Jihlava v Prostějově v nastaveném čase tlačila. Na hřiště v úplném závěru vyběhl i osmnáctiletý náhradník Smutný, který završil marnou jihlavskou snahu o vyrovnání.

Po standardce v 95. minutě se k zakončení v závaru dostalo několik jeho spoluhráčů, než se míč ocitl kousíček od prázdné prostějovské brány.

A zatímco minulý týden Smutný zařídil Jihlavě remízu, tentokrát minul. Po závěrečném hvizdu byl smutný a zdrcený.

Na tenhle moment on, další fotbalisté na trávníku i diváci asi dlouho nezapomenou. Děsná bota.

„Mužstvo dnes dřelo. Kalich hořkosti jsme do dna vypili v posledních vteřinách nastavení, kdy jsme vyloženou příležitost nedokázali proměnit a získat tak alespoň bod,“ smutnil zase pro klubový web i jihlavský trenér David Oulehla.

Trápící se Vysočina po porážce zůstává po sedmi odehraných zápasech poslední v druhé lize. Prostějov se naopak s devíti body vyšvihl do horní poloviny tabulky.