Hlavní obsah

Bývalý fotbalový reprezentant Kozák se začal připravovat s Opavou

Bývalý útočník fotbalové reprezentace Libor Kozák by se po 16 letech mohl vrátit do Opavy. Pětatřicetiletý odchovanec klubu se začal se Slezany připravovat na novou sezonu. Druholigový celek o tom informoval na webu.

Foto: Radek R. Kaša

Libor Kozák na archivním snímku.

Článek

„Po konci v Itálii jsem si dal od fotbalu chvíli pauzu, nicméně stále jsem se udržoval v kondici a do fotbalu mám pořád chuť. Těším se na kluky a na kabinu, protože i toto prostředí mi chybělo,“ řekl Kozák. „Delší dobu nehrál, uvidíme, co na zátěž řekne jeho tělo a jak se bude cítit,“ uvedl místopředseda představenstva opavského klubu Martin Latka.

Kozák naposledy působil v Arezzu ve třetí italské lize, od ledna je bez angažmá. Na sklonku kariéry by si nyní mohl odbýt debut za A-tým opavského klubu, ze kterého odešel už v 19 letech do římského Lazia. V jeho dresu vyhrál v sezoně 2012/13 Italský pohár a stal se nejlepším střelcem Evropské ligy. Vytáhlý útočník ovládl domácí pohár i v roce 2020 se Spartou, v reprezentaci dal v devíti utkáních dva góly. Nastupoval i za Liberec, Slovácko nebo v Anglii za Aston Villu.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.