Hlavní obsah

Slavia si promluví s fanoušky. Píšťalky už se nesmí opakovat

Aktualizováno

Píská se faul či konec poločasu? Nic z toho. Fanoušci pražské Slavie na sebe nechvalně upozornili, když ve fotbalovém vršovickém derby s Bohemians (4:0) vytáhli píšťalky a zapojili je do svého pokřiku. Hráčům, trenérům i fanouškům příznivci sešívaných pořádně zamotali hlavy.

Video: LFA

Článek

„Musíme si s nimi o tom promluvit. Nebylo to ideální pro nikoho z nás na hřišti. Používají píšťalky při jednom konkrétním choreu, aby jim to ladilo. Nám to však nepomáhá a je to pro nás složité,“ vzkázal Lukáš Provod členům skupiny Tribuny sever.

Zrovna probíhal závěr první půle, kdy se píšťalka v prostoru kotle sešívaných objevila poprvé. Typický zvuk vždy vyplňoval pokřik: Slavie - Praha.

Reakce hráčů? Zmateně se rozhlíželi po rozhodčím, co se děje. Sudí Jan Všetečka se po chvíli poroučel i k postranní čáře, kde pořadatelům oznámil, aby byli fanoušci pokáráni hlasatelem. Ani tohle upozornění však nepomohlo a nadále se zvuk píšťalky nelinul pouze z úst hlavního rozhodčího.

Nepříjemné pískání sice aktéry zápasu zmátlo, ale na výkon i výsledek nemělo vliv, což si uvědomoval i trenér domácích Jaroslav Veselý.

„Samozřejmě že jsem to vnímal. Kluci na obou stranách přestávali hrát a sudí apeloval na fanoušky, aby s tím pískáním přestali. Nepomohlo to, ale je těžký s tím něco dělat. Bylo to sice zbytečné od nich, ale na průběh utkání to nemělo vliv,“ uvědomoval si kouč Klokanů.

Slavia v Ďolíčku i za zvuku píšťalek vyhrála přesvědčivě 4:0, když se prosadili Diouf, Chorý se Zafeirisem a jeden vlastní gól přidali i domácí. Díky výhře si vysloužila náskok tří bodů na druhou Spartu, která v pátek prohrála na Letné s Olomoucí.

Zda se speciální pokřik se zvukem píšťalek bude opakovat i v derby pražských S, které je na programu již v neděli, je otázka. Třeba si ale příznivci z Tribuny sever vezmou pokárání od vlastních hráčů k srdci…