Hlavní obsah

Záložník Rada opouští Hradec Králové, dodělává si trenérskou licenci

Fotbalista Jakub Rada opouští Hradec Králové. „Votroci“ na klubovém webu uvedli, že sedmatřicetiletý záložník na východě Čech po téměř pěti sezonách končí. Odchovanec pražské Sparty se připravuje na trenérskou dráhu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Takács (vlevo) z Baníku Ostrava a Jakub Rada z Hradce Králové. Archivní foto.

Článek

Rada má na svém kontě i dva starty za českou reprezentaci. V poslední sezoně nastoupil v nejvyšší soutěži jen čtyřikrát. „V mých očích to byl stěžejní hráč pro náš postup do první ligy. Vím, že si i v této sezoně přál větší vytížení, ale situace se vyvinula jinak. Teď Kuba končí a já mu chci poděkovat a popřát mu hodně štěstí do budoucí trenérské kariéry, protože vím, že si dodělává licenci a u fotbalu určitě zůstane,“ uvedl sportovní ředitel Jiří Sabou.

Po odchodu Adama Vlkanovy navlékal zkušený hráč i kapitánskou pásku. „Přicházel jsem sem do druhé ligy s úkolem, abych pomohl k postupu. Jsem moc rád, že se to povedlo. Právě na postupové jaro asi budu vzpomínat nejvíc, i když třeba šesté místo v lize bylo také krásné,“ řekl Rada.

Nastupoval také za Kladno, Bohemians 1905 a Mladou Boleslav, s níž vyhrál domácí pohár. Celkem má v české lize 179 startů a 27 gólů. Na Slovensku se podílel na mistrovském titulu Slovanu Bratislava a s Trnavou získal pohár.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Nechybí ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetli s Portugalskem, Gruzií a čeká je také zápas s Tureckem.