Hlavní obsah

Zájemci nabízejí Spartě ranec. Expert: Není problém, když Vitík zůstane a bude v Lize mistrů

V pondělí před polednem odtrénoval, v úterý večer ho se spoluhráči čeká rozhodující duel o postup do Ligy mistrů. Mezitím se hojně rozebírá jeho přestup do zahraničí. Jedná se o poslední chvíle Martina Vitíka ve fotbalové Spartě? „Pokud postoupí do Ligy mistrů, o čemž jsem přesvědčen, nevidím problém, aby Martin zůstal ještě sezonu ve Spartě,“ uvažuje expert Stanislav Levý v pořadu Přímák na Sport.cz.

Přímák s Levým - výsekVideo: Sport.cz

Článek

Momentálně jde o jedno z nejpropíranějších témat českého fotbalu.

Zmizí po víkendovém odchodu plzeňského Robina Hranáče do německého Hoffenheimu z domácí ligy další nadějný reprezentant?

Martin Vitík je v 21 letech nejcennějším a nejžádanějším zbožím na soupisce mistrovské Sparty. Mladý, ale už dostatečně prověřený. Špičkový ve vzduchu. Jistý v defenzivě, ale i s míčem u nohy. Na svoji postavu má slušnou rychlost. Zdobí ho stabilní výkonnost a ještě větší potenciál.

Zájem o Vitíkovy služby podle médií neztratil Hoffenheim, který v neděli uvítal Vitíkova kolegu z reprezentace. Do hry podle zahraničních serverů výrazně vstoupila i Bologna z italské Serie A.

„Zájemců je vícero, nechtěl bych konkretizovat,“ uvedl pro TN.cz Vitíkův agent David Nehoda. „V top pěti ligách se přestupní okno zavírá v pátek, může se stát cokoliv. Nedokážu ale odhadnout, jestli bude mít nějaký vliv postup do Ligy mistrů.“

Vitík scházel o víkendu v ligovém zápase Sparty proti Slovácku, v jehož dresu při remíze 2:2 řádil Michael Krmenčík.

Defenziva obhájců titulu citelně postrádala Vitíka, trenér Friis zdůvodnil jeho absenci drobným zraněním. Možný transfer se řešil i v nejnovějším díle pořadu Přímák, který pravidelně po víkendu vysílá Sport.cz.

Výkon Michaela Krmenčíka ze Slovácka proti Spartě - klipVideo: LFA

„Nevím, jestli tam není tlak ze strany agenta. Pochybuju, že je tlak od klubu, aby odcházel,“ odhaduje dlouholetý ligový trenér Stanislav Levý.

Podle specializovaného webu Transfermarkt se cena za vytáhlého sparťana pohybuje okolo 12 milionů eur (v přepočtu asi 300 milionů korun). Zákulisím se šíří zprávy, že si klub z pražské Letné cení služby mladého reprezentanta ještě víc. Cenovka by mohla být okolo 15 milionů eur.

„Martin tomu nechává volný průběh. Obě varianty jsou pro něj zajímavé. Ať už to je přestup do top 5 soutěže, nebo setrvání ve Spartě. Martin doufá, že se podaří postup do Champions League. Pokud by se nezrealizoval přestup, zůstane ve Spartě a bude hrát o titul a základní fázi Ligy mistrů,“ doplnil agent Nehoda.

Spartu čeká v úterý od 21.00 odveta závěrečné kvalifikace o Ligu mistrů proti Malmö. Do zápasu vstupuje s nadějným náskokem 2:0, společnost fotbalových boháčů je blízko.

Zásadně zbohatnout by Sparta mohla ještě víc, pokud zpeněží mladého obránce.