Hlavní obsah

O českého reprezentanta je zájem v Itálii. Plzeň měla první nabídky odmítnout

Aktualizováno

Obránce Robin Hranáč zažil turbulentní sezonu 2023/2024, když se v dresu Plzně stal stoperem číslo 1, byl jmenován nejlepším obráncem ligy, zařadil se do nejlepší sestavy Konferenční ligy a zahrál si i na fotbalovém mistrovství Evropy. Proto je logické, že na západ Čech mělo přistát hned několik nabídek. Plzeň zatím ale všechny odmítla.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

O plzeňského obránce Robina Hranáče je zájem v Itálii.

Článek

Největším zájemcem by měl být Turín, který měl poslat první nabídku 5 milionů eur, kterou Plzeň smetla ze stolu. Jinak tomu nebylo ani před několika týdny se žádostí o přestup od Palerma. Údajně by se do boje o Hranáče mělo zapojit také Udinese.

Italský deník Tuttosport napsal, že Hranáč by měl v FC Turín nahradit Ricarda Rodrígueze, jenž po skončení smlouvy odešel do španělského Realu Betis. Částku pět milionů eur ale měla Plzeň za svého klíčového obránce odmítnout a také návrh sedmi milionů eur, s kterým by Italové mohli přijít, není pro Plzeň adekvátní, jak tvrdí zdroje eFotbal.cz.

Zástupci Plzně na středeční tiskové konferenci před zápasem s ukrajinským Kryvbasem se snažili veškeré spekulace vyvrátit.

„Neregistrujeme konkrétní nabídku,“ řekl jasně tiskový mluvčí Václav Hanzlík.

Odchod klíčového hráče si nedokáže představit ani plzeňský trenér.

„Kdyby něco nastalo, tak to beru ze sportovní hlediska, že by šlo o obrovské oslabení pro mužstvo,“ vyjádřil se k odchodu Hranáče kouč Koubek.

V Turíně se pohyboval i jiný český reprezentant David Zima, který ale v tamním klubu nezažil nejsvětlejší období a od jarní části loňské sezony je již zpátky ve Slavii.

Hranáč společně se svými spoluhráči sehrají ve čtvrtek druhý zápas o postup do posledního předkola Evropské ligy proti ukrajinskému Kryvbasu. Západočeši první střetnutí vyhráli 2:1. Pokud hráči Viktorie postoupí, narazí v další fázi na skotské Hearts. Tomu se ale zatím v lize vůbec nedaří, když v prvních dvou utkáních jednou remizovalo a prohrálo.