Hlavní obsah

Z Kypru na Maltu, Liberec hlásí posilu. Může to být bomba, reagoval Folprecht

Na soustředění na maltském ostrově se k fotbalistům Liberce připojila očekávaná posila do útoku. Tým posílil 23letý nigerijský útočník Victor Olatunji z kyperského AEK Larnaka.

Foto: FC Slovan Liberec

Posila Liberce Victor Olatunji.

Článek

Na severu Čech by měl africký hráč hostovat do konce aktuální sezony. "Dolaďují se podmínky jeho transferu do Liberce," uvedl Liberec.

Severočeši po podzimní části ztratili svého nejlepšího střelce Micka van Burena, jehož si Slavia po famózním podzimu stáhla z hostování. V první půlce sezony za modrobílé vstřelil devět ligových gólů a další čtyři přidal v domácím poháru.

Victor Olatunji si v této sezoně zahrál s AEK Larnaka kvalifikaci o Ligu mistrů. Ve druhém předkole proti Midtjyllandu skóroval, ale kyperský vicemistr vypadl po penaltovém rozstřelu. Olatunji pak pomohl k postupu do základní skupiny Evropské ligy, kde nastoupil do všech šesti utkání proti Rennes, Fenerbahce a Dynamu Kyjev.

"Párkrát jsem proti němu hrál a může to být big deal," reagoval na Twitteru bývalý hráč Slovanu Zdeněk Folprecht, který nastupoval za tři kyperské týmy. "Zaujal mě tím, jak je velký a přitom je na tom hodně dobře po atletické stránce," řekl na adresu metr devadesát vysokého útočníka.

"Je rychlý a dobře je na tom i po technické stránce. Umí vystřelit pravou i levou nohou. Často zakončuje i v různých akrobatických pozicích, třeba polonůžky mu nedělají problém," doplnil 32letý záložník.

V kyperské nejvyšší soutěži Olatunji v této sezoně seděl většinou jen na lavičce, celkem zasáhl od osmi zápasů. Na severu Čech nyní hledá větší vytížení. "V AEK měl velkou konkurenci. Je považován za velký talent a svůj potenciál ukázal v předkolech Ligy mistrů a následně ve skupině Evropské ligy. Je silný, rychlý a dobrý zády k bráně soupeře. Pro každou obranu bude nepříjemný," poznamenal Milan Knobloch, český gólman chytající za Karmiotissu.

V týmu se potká se svým krajanem Ahmadem Ghalim. Olatunji má zkušenosti i se slovenským fotbalem. Před pěti lety odehrál jednu sezonu za Inter Bratislava, oblékal i dres FK Železiarne Podbrezová či rakouského Mattersburgu.

  Hradec Králové - Slovácko dnes 13 : 30
20240921T13 : 30:00+0200
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové
Slovácko
  Teplice - Ostrava dnes 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Teplice vs. Ostrava
Teplice vs. Ostrava
Teplice
Ostrava
  Karviná - Jablonec dnes 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Karviná vs. Jablonec
Karviná vs. Jablonec
Karviná
Jablonec
  Slavia - Plzeň dnes 19 : 00
20240921T19 : 00:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň