Hlavní obsah

Ze Slavie až do přeboru. Lidský katapult může zažít pořádný veletoč

Aktualizováno

Od konfrontace s elitou až do páté nejvyšší soutěže. Prvoligový fotbalista Petr Hronek, jemuž koncem sezony vypršela smlouva v pražské Slavii, se zapojil do přípravy s Dolními Chabry. Za mužstvo z pražského přeboru, jemuž předsedá exreprezentant Vladimír Šmicer, si dokonce zahraje ve středečním utkání proti Motorletu B. Zdroje blízké klubu navíc tvrdí, že utopií není ani případný přestup.

Foto: SK Slavia Praha/Petr Končal

Záložník Slavie Petr Hronek v zápase proti Servette Ženeva.

Článek

Hronek ale prvoligovou kariéru ještě nezabalil. V případě, že by si coby volný hráč vyřešil registraci v Dolních Chabrech, by se zřejmě domluvil s vedením na jasných podmínkách. Pokud by 31letý záložník obdržel nabídku prestižnějšího angažmá, která by se mu zamlouvala, Dolní Chabry by jej nechaly odejít zdarma.

Za celek, sídlící na severním cípu Prahy, jehož je odchovancem, si ale minimálně přátelské utkání proti rezervě Motorletu střihne. Už jen z toho důvodu, aby se dostal do herní pohody. Hronek strávil celou sezonu na hostování v Teplicích, jenže počátkem jara se zranil. Od počátku března nezasáhl do jediného prvoligového utkání. Celkem na severu Čech zapsal patnáct zápasů za A-tým s bilancí 0+1, jedinou branku vsítil za třetiligové béčko.

Středopolař, jenž kromě výstavního fyzického fondu vyniká i dlouhými vhazováními ve stylu lidského katapultu, sešívaný dres oblékal pouze půl roku. Do Slavie přišel v polovině ročníku 2022/23, za „áčko“ zahrál jen sedmkrát. Pouto s Edenem by neztratil ani v Dolních Chabrech. Klubu předsedá legenda Slavie Vladimír Šmicer, v záloze nastupuje jeho syn Jiří.

Na případné rozhodování potenciální superposily přeborového mančaftu ohledně přestupu by mohla se značnou dávkou nadsázky mít vliv ale i další věc.

Dolní Chabry mají dvě klubové barvy – zelenou a bílou. Stejně jako Bohemians, v jejichž dresu Hronek strávil své nejpovedenější ligové sezony…

Související témata: