Hlavní obsah

Wiesner do repre! znělo Letnou. Hrdina Sparty v pozvánku stále doufá

Mohutným výskokem se dostal před libereckého Azize Kayonda a hlavou poslal Spartu do vedení. Sparťanský krajní obránce Tomáš Wiesner se pak dočkal od domácího kotle opakovaného pokřiku: „Wiesner do repre!“ Jak sám po utkání přiznal, zřejmě nejen v říjnu netrpělivě čekal, zda pozvánka do národního týmu nepřijde. Nestalo se, ale třeba si o ni řekne ve středu na půdě Manchesteru City.

Video: LFA

Článek
Fotogalerie

Wiesner patřil v sobotním duelu s Libercem, který Sparta nakonec vyhrála 2:1, mezi nejlepší muže na trávníku. A to nejen díky své trefě z 8. minuty.

„Rád takhle zavírám zadní tyč. Ryny (Matěj Ryneš) poslal skvělý centr a mně se povedlo dobře zakončit. Podobné situace máme nacvičené,“ popisoval Wiesner. Po změně stran mohl dokonce přidat i druhou branku, jenže tentokrát si na gólmana Huga Jana Bačkovského nepřišel. „Lukáš Sadílek míč tečoval a já už byl moc vepředu. Možná jsem to měl vzít na prsa, ale zkusil jsem hlavu.“

Nicméně už po úvodní trefě zněl Letnou výše zmíněný pokřik. A při personální situaci na pravé straně není povolání Wiesnera do národního týmu vlastně vůbec žádné velké sci-fi. Nabízelo se to i teď v říjnu, kdy se reprezentace potýkala s relativně rozsáhlou marodkou a na pravou stranu zůstal v kádru jen Vladimír Coufal.

„Je příjemné, když fanoušci vymyslí takový pokřik. Fajn ho slyšet, moc si toho vážím. A v říjnu jsem byl na repre mezi náhradníky a čekal, jestli se někdo ozve. Neozval. Uvidím, jestli pozvánka přijde, snad jo. Rozhodnutí ale není na mně,“ usmíval se 27letý odchovanec Sparty, který v seniorské reprezentaci byl naposledy na podzim 2021.

Proti Liberci si vedl dobře, byť se nevyvaroval jedné obrovské chyby, kdy špatnou přihrávkou vyslal do šance Ľubomíra Tuptu. Útočník Liberce si však na Petera Vindahla nepřišel.

I to byl moment, díky kterému domácí berou tři body, Výhra se ale opět nerodila lehce. Podobně jako nedávno proti Olomouci Sparta vedla, jenže polevila a dovolila soupeři srovnat. Tentokrát však zásluhou trefy Lukáše Haraslína byla šťastnější ona.

„O poločase jsme kladli důraz, aby se Olomouc neopakovala. Víme, jakou máme na Letné sílu, takže nervózní jsme nebyli. Věřili jsme, že druhý gól dáme. Víte, na Spartě jste pořád pod tlakem. Prohry v poslední době se nehodily, ale pracujeme s nimi. Teď máme důležité body po reprezentační pauze a lépe se pojede na Manchester,“ popisuje Wiesner.

Ano, už ve středu čeká Spartu pořádně ostrý test. V rámci Ligy mistrů se představí na půdě jednoho z nejlepších týmů světa. Na půdě Manchesteru City.

„Hodně se těším. Plán na ně osobně úplně nemám, ale doufáme, že přivezeme dobrý výsledek. Budeme dělat maximum. Těším se na stadion a celkově tamní prostředí. To bude bomba,“ hlásí.

Zda ale naskočí on, nebo Angelo Preciado, který zatím v evropských pohárech dostává přednost, je zatím nejisté. Každopádně pokud se Wiesner na trávníku ukáže, třeba vstřelí svůj druhý gól v sezoně. A třeba opět hlavou, i když 175 centimetrů ho ke trefám ze vzduchu příliš nepředurčuje.

„Bůh mě neobdařil výškou, ale timing mám a snažím se ho trénovat. Pracujeme na tom i v posilovně, za mě je to víc než celkový vzrůst,“ komentuje Wiesner.

  Bohemians - Ml. Boleslav dnes 13 : 00
20241020T13 : 00:00+0200
Bohemians vs. Ml. Boleslav
Bohemians vs. Ml. Boleslav
Bohemians
Ml. Boleslav
  Slovácko - Teplice dnes 15 : 30
20241020T15 : 30:00+0200
Slovácko vs. Teplice
Slovácko vs. Teplice
Slovácko
Teplice
  Karviná - Č. Budějovice dnes 15 : 30
20241020T15 : 30:00+0200
Karviná vs. Č. Budějovice
Karviná vs. Č. Budějovice
Karviná
Č. Budějovice
  Jablonec - Slavia dnes 18 : 30
20241020T18 : 30:00+0200
Jablonec vs. Slavia
Jablonec vs. Slavia
Jablonec
Slavia