Hlavní obsah

Vždyť máš sto kilo! Eliáš naznačil, že Chorý v derby simuloval. Útočník neprotestoval

Po nedělním vítězném derby (2:1) mluvil útočník Slavie Tomáš Chorý o obrovské radosti a euforii. Sám sice gól nedal, ale svedl řadu tvrdých soubojů, z nichž často vyšel jako vítěz. Některé momenty se ale nelíbily bývalému hokejistovi Patriku Eliášovi, který zápas sledoval přímo v Edenu. V pondělním pořadu TIKI-TAKA na O2 TV si do Chorého rýpl a naznačil, že český reprezentant to mnohdy se svými reakcemi přeháněl. Chorý neprotestoval, ba naopak.

Útočník fotbalové Slavie Tomáš Chorý v pořadu Tiki-taka na O2 TVVideo: O2 TV

Článek

„Já tam včera byl a říkám si, že budu muset něco zmínit. Koukal jsem živě. A to mi neříkej, že v nějaké 70. minutě, jak jsi spadnul, jak jsi dostal tu facku… vždyť máš sto kilo. Mně je jasný, že chceš trest, ale tohle mi na vás tak štve, kluci,“ rozvášnil se ve studiu dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Eliáš.

„Nebolelo to tak, že?“ zeptal se napřímo o kousek vedle sedícího Chorého. Útočník Slavie se jen pousmál a odvětil: „Nebolelo.“

Těžko říct, o jaké situaci se aktéři přesně bavili. Nabízí se například 69. minuta, kdy Chorý upadl po přistrčení od Martina Vitíka a Slavia měla standardní situaci nedaleko rohového praporku. Dle popisu Chorého se pravděpodobněji jeví souboj až z 84. minuty.

Chorý šel u postranní čáry do souboje s Vitíkem a Angelem Preciadem, přičemž spadl na trávník a držel se za obličej. Sudí Ladislav Szikszay odpískal faul. Chorý se po chvíli za pomoci spoluhráče zvedl a namířil si to do pokutového území, aby byl připravený na centr. Nakonec se urodila velká šance Ondřeje Lingra.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Tomáš Chorý ze Slavie (vlevo) a Lukáš Haraslín ze Sparty během utkání 11. kola Chance ligy.

„Byla to situace, kdy jsem věděl, že mám za sebou dva obránce. Chtěl jsem se do jednoho opřít a od druhého jsem cítil kontakt. Bylo to v důležitý okamžik. Mohli jsme si odpočinout a měli jsme standardní situaci. Předtím byla na půlce jedna pro Spartu, tak bylo jasné, že teď bude pro nás. Šel jsem tam hlavou. Trochu jsem dostal, ne že by mě to bolelo, neříkám, ale faul byl,“ líčil Chorý.

Útočník fotbalové Slavie Tomáš Chorý byl hostem pořadu Tiki-taka na O2 TVVideo: O2 TV

V pořadu, který měl v pondělí od 20 hodin na O2 TV premiéru, se reprezentační útočník vyjádřil ke své disciplíně. Například derby dohrával od 60. minuty se žlutou kartou, vyloučit se však i přes velmi emotivní závěr nenechal.

„Vnímám posun. Zklidnil jsem se, aspoň si to myslím. Pokud se nemýlím, jde o první žlutou v sezoně. Pracuji na tom. Od veřejnosti už se to ke mně dostávalo. Vadilo mi, že jsem měl tolik karet. Samozřejmě jsem udělal i zákroky, na které nejsem pyšný. V tomhle jsme dál,“ tvrdí Chorý.