Hlavní obsah

Výsměch, zaznělo z tábora Teplic. Nebudu se vyjadřovat, řekl na adresu rozhodčích trenér Frťala

Aktualizováno

Z tváře teplického trenéra Zdenka Frťaly se dalo vyčíst mnohé. Naštvanost, frustrace, zklamání, ale zároveň i hrdost. Teplice v pátém kole fotbalové Chance Ligy sahaly na Slavii minimálně po zisku jednoho bodu, ale nakonec vše změnily dvě branky sešívaných a byla z toho prohra 1:2. Po zápase se vyrojily spekulace, zda nestál za prohrou Teplic i faktor sudích.

Rozhodující gól Slavie po údajném faulu Igoha Ogbua a teplického Jakuba EmmeraVideo: LFA

Článek

„Myslím, že po dnešním zápase by se měl řešit výkon úplně někoho jiného než náš nebo Slavie,“ napsal na sociální síti X ředitel marketingu a komunikace FK Teplice Martin Kovařík.

Svá slova také doplnil o hashtag „výsměch“.

Fanoušky z opačného tábora Slavie či podporovatele jiných klubů rozčílila i situace, která se udála v prvním poločase, kdy Bořil v souboji o míč nešťastně nakopl ve vápně Harušťáka.

Teplice šly ve druhém poločase však do překvapivého vedení a hraniční situace z první půle byla zapomenuta.

Slavia prohrávala 0:1 a potřebovala zabrat. Záhy se také dostala do obrovského tlaku. Trenér Trpišovský udělal čtyřnásobné střídání, a především příchod Zafeirise oživil hru sešívaných.

V 81. minutě přišla první rána pro skláře. Oscar vypíchl míč Cykalovi a mazal na brankáře Němečka. Proměnil a rázem bylo skóre 1:1.

Sestřih zápasu Slavia - TepliceVideo: LFA

Druhá rána přišla za krátkou dobu. Igoh Ogbu se v souboji otřel rukou o obličej Emmera a teplický útočník se v bolestech složil na zem. Hra však pokračovala dál a rozhodčí Pechanec si této minimálně sporné situace nevšiml. Míč mohl ale zakopnout teplický gólman, neudělal tak a Slavia po gólu Zafeirise vyrovnala.

Lavička hostů vylítla a kritikou na rozhodčí nešetřila, což bylo oceněno i žlutými kartami. Po zápase se však trenér Frťala nechtěl k tomuto momentu příliš vracet.

„Já se k tomuhle nebudu vyjadřovat. Říkají nám, jak se máme chovat my i rozhodčí, když je ve hře zranění hlavy. Sudí prostě nechal hru pokračovat dál. My jsme ale nebyli připravení přerušit nějakým způsobem,“ vrátil se kouč Teplic k situaci před druhým gólem Slavie.

Když se ho novináři ptali, zda se jeho tým cítí poškozen od sudích, odpověděl stroze „ne“.

Teplice ale jeden úspěch oslavily. Jako první tým v letošní sezoně fotbalové Chance Ligy se prosadily proti Slavii a přerušily tak sérii čtyř čistých kont pro brankáře Antonína Kinského.

„Chtěli jsme to Slavii zkomplikovat. Hráčům jsem říkal, že by bylo hezké, kdybychom se jako první proti nim prosadili,“ prozradil Frťala.

„V prvním poločase jsme měli až moc veliký respekt. Možná až strach, z čehož vyplývaly naše chyby. I přesto jsme ale Slavii nic nedovolili. Po přestávce se to na nás už hrnulo. Mrzí mě za hráče, že jsme si neodvezli alespoň bod,“ dodal trenér Teplic.