Hlavní obsah

Výhra na Dukle stála Koubka hlasivky. Tyhle zápasy jsou past, řekl plzeňský kouč

Dřelo to, trenér Plzně Miroslav Koubek si ale po sobotním duelu na Julisce mohl radostně zapumpovat. Viktoria potvrdila roli favorita, pražskou Duklu porazila 3:1. Dvaasedmdesátiletého kouče to stálo hlasivky. „Mám chraplavý hlas, to se mi často nestává,“ culil se Koubek.

Sestřih zápasu Dukla-PlzeňVideo: LFA

Článek

Výsledek vypadá jasně, nicméně po přestávce vás Dukla zatlačila.

Předně musím říct, že start do soutěže není nikdy jednoduchý. Tím spíš na půdě nadšeného nováčka. Tyhle zápasy jsou, jak říkám, past.

Překvapila vás Dukla?

Věděli jsme, že bude bojovná. Měli jsme výborných pětatřicet minut, dominovali jsme. Skvělá akce Kabonga skončila penaltou, do přestávky jsme dali dva góly. Hráli jsme v pohybu, rychle. Po ztrátě míče jsme dobře vytvořili na soupeře tlak. Po přestávce nás ale Dukla začala vysoko napadat, nebyli jsme dobří, nakopávali jsme míče. Pomohl nám třetí gól.

Do základní sestavy jste zařadil dvě letní posily - útočníky Kabonga a Vašulína. Byl jste s nimi spokojený?

Věděli jsme, že musíme nahradit Tomáše Chorého. Rozhodli jsme se, že ho nahradíme kooperací dvou vysokých hráčů Kabonga s Vašulínem. Nebylo to od nich špatné. Vašulína jsem po hodině stáhnul, potřebovali jsme tam vnést rychlost.

Ligovou premiéru si odbyl 16letý Jiří Panoš. Bylo v plánu ho poslat na hřiště na poslední minuty?

Nabízelo se to, vedli jsme o tři góly. Panoš je výborný na míči. V té chvíli jsme ale nehráli kombinačně silně, musel si plnit obranné povinnosti. Jsme rádi, že má premiéru za sebou.

Přezkoumávání gólu Dukly trvalo neúměrně dlouho. Upozorňoval vás někdo, že kvůli kalibrované čáře, která pomáhá k posouzení ofsajdových situací, bude VAR pracovat delší čas?

Nikdo mě neupozornil, asi se to chlapci učí. Žádný učený z nebe nespadl.