Hlavní obsah

Votroci znovu dohrávali v deseti. Kravina, ale řešil bych intenzitu, mínil Horejš

Jen velmi složitě hledal trenér fotbalistů Hradce Králové David Horejš důvody, proč jeho tým dvakrát po sobě nedohrál ve stejném počtu hráčů, v jakém utkání zahájil. Proti Mladé Boleslavi mu to zas tolik vadit nemuselo, protože Votroci i v deseti zvítězili (2:1). I o týden později v Ostravě sahali Východočeši v deseti po bodu, střela Tomáše Riga v 90. minutě a porážka 0:1 jim naději na unikátní dvojzápas vzala.

Sestřih zápasu Baník Ostrava - Hradec KrálovéVideo: LFA

Článek

„Před zápasem jsme upozorňovali na to, aby se nám něco podobného zase nestalo. Asi už to dělat nebudu. Sami jsme si to utkání zkomplikovali. Mrzí nás to, je to druhý zápas po sobě. Nechci hledat výmluvy, spíše mě mrzí, že zase hrajeme skoro celý zápas v deseti a nemohli jsme předvést to, na co jsme se celý týden připravovali,“ povzdychl si Horejš.

Minulý víkend pobyl Petr Juliš na trávníku jednadvacet minut, než po intervenci VARu uviděl po šlapáku na kotník mladoboleslavského Langhamera červenou kartu. O týden později se situace takřka opakovala. Jakub Kučera ve 13. minutě důrazně obtiskl kolíky své kopačky na kotník Filipa Kubaly a do utkání znovu zasáhl videorozhodčí. Hlavní rozhodčí Machálek se vzápětí odběhl podívat na záznam a záložníka Hradce Králové vyloučil.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Brankář Adam Zadražil z Hradce Králové zasahuje před Matějem Šínem z Ostravy.

„Ten zákrok jsem neviděl a asi se na to ani dívat nechci. Kučera sedí v kabině, má hlavu v dlaních. Byla tam ztráta míče, kontakt se soupeřem a jde to k VARu. Kravina z naší strany, hloupost, šlápl mu na kotník. Ale já nevím, řešil bych intenzitu. Vždyť ten hráč (Filip Kubala) vstal a hrál dál. Naopak pro nás to od té chvíle bylo strašně složité,“ krčil rameny Horejš.

I v deseti měli hosté obrovskou šanci jít o pět minut později do vedení. Povedl se jim brejk, který ukončil až penaltovým faulem Jiří Boula, který podrazil Adama Vlkanovu. K pokutovému kopu se postavil Ondřej Mihálik, zvolil ránu doprostřed branky, brankář Baníku Jakub Markovič skočil doprava, v letu ale levou nohu míč dokázal vykopnout.

„Velká škoda, vážím si ale, že to s týmem nezahýbalo. Dneska se to štěstí od nás odklonilo, což se potvrdilo na konci, kdy jsme dostali gól po střele, která šla tři metry vedle,“ vykládal trenér Hradce Králové.

Klíčovou střelu zápasu vyslal čtyři vteřiny před vypršením devadesáté minuty Tomáš Rigo a míč se odrazil od Emmanuela Uchenny do míst, kde v tu chvíli už nebyl brankář Adam Zadražil. „Viděl jsem, že střela z dálky jde do pravé části branky, kam jsem se snažil přemístit, ale balon v tom chumlu těl změnil směr do mého protipohybu. Tlačil jsem ho očima, aby minul branku, ale bohužel zapadl přímo za tyčku,“ krčil rameny gólem Hradce, který v utkání odvedl skvělou práci, dvakrát mu pomohla i branková konstrukce a byl vyhlášen hvězdou hostujícího týmu.

„Baník hrál dobře, přehrával nás kvalitou, pomohl si silnou lavičkou a musím říct, že to bylo obtížnější než proti Boleslavi. Dokud jsme měli palivo, dokázali jsme hrát. Pak jsme ale museli vystřídat Vlkanovu a Mihálika a bylo to znát,“ líčil Horejš.

Ten v Ostravě ještě nemohl využít kvalit posily z korejské ligy obránce Tomáš Petráška, který se do Hradce Králové vrátil po deseti letech z jihokorejského klubu Čonbuk Hyundai Motors. „Trénoval s námi od úterý nebo od středy, vypadá velmi dobře, je natěšený hrát. Ale ještě nejsou hotové přestupové papíry z Koreje, proto nemohl nastoupit,“ vysvětloval. „Věřím, že příště (v sobotu od 14.30 hodin proti Dukle Praha pozn. aut.) už bude,“ doplnil Horejš.