Hlavní obsah

Vlkanova opouští Plzeň, vrací se do Hradce

Aktualizováno

Ofenzivní záložník Adam Vlkanova po dvou letech skončil v Plzni a vrací se do Hradce Králové. Devětadvacetiletý fotbalista stal se součástí nedávného transferu útočníka Votroků Daniela Vašulína do Viktorie. Společně s Vlkanovou odchází do Hradce obránce Filip Čihák, což bylo oficiálně oznámeno už v minulém týdnu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Adam Vlkanova z Viktorie Plzeň a Benjamin Pavard z Bayernu během utkání základní skupiny Ligy mistrů, FC Viktoria Plzeň - FC Bayern Mnichov, hrané 12. října 2022 v Plzni.

Článek

„Adamovi děkujeme za odvedené služby a přejeme mu hodně úspěchů do další kariery a osobního života,“ citoval klubový web sportovního ředitele Daniela Koláře. Vlkanova opouští Plzeň s bilancí 52 utkání, 8 gólů a 8 asistencí.

Hradecký odchovanec přišel do Doosan Arény před dvěma lety s velkou pompou. Angažmá pro něj začalo skvěle, hned se dostal do základní sestavy, pomohl pro Viktorii vybojovat postup do Ligy mistrů. Ve skupině nastoupil proti gigantům Bayernu, Barceloně a Interu Milán.

Loni na jaře, kdy Plzni došel dech, však začal Vlkanova vysedával na lavičce. Na podzim se dostával na hřiště ještě méně. V zimě odešel hostovat do polského Ruchu Chorzów, se kterým nakonec sestoupil do druhé ligy. V jeho dresu nastoupil do 12 zápasů, vstřelil jeden gól.

Související témata:
Adam Vlkanova
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.