Hlavní obsah

Veselý a reprezentace? Záleží, jak to dopadne s Haškem, říká šéf Bohemians

Poslední půlrok seděl na dvou židlích. Trenér fotbalistů Bohemians Jaroslav Veselý prokládal prvoligové povinnosti funkcí asistenta Ivana Haška u národního týmu. Jenže není jisté, zdali bude reprezentaci dále pomáhat. „Tohle bude téma, až se vše dojedná s hlavním koučem. Revoluci nepředpokládám, ale něco by se mělo řešit,“ přemítal boss Klokanů Dariusz Jakubowicz na předsezónní tiskové konferenci.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Bohemians Jaroslav Veselý.

Článek

Není třeba dlouze připomínat, jak český výběr na Euru v Německu dopadl. Po třech skupinových duelech a jednom získaném bodu za remízu s Gruzií se pakoval domů. „Taky jsem nebyli šťastní, že se Jarda vrátil tak brzo,“ řekl Jakubowicz.

Původní, půlroční dohoda o Veselého spolupráci s Haškem, se naplnila. Nejen fanoušky zelenobílých tak zajímá, co bude dál. Kdy dojde k rozhodnutí? Bude záležet, jak se k záležitosti postaví vedení FAČR na srpnovém zasedání výkonného výboru.

„V srpnu se chystá vyhodnocení. Musí si to vyříkat nahoře. Pak se můžeme bavit o dílčích věcech. Role asistenta závisí na tom, jak to bude dojednáno s hlavním trenérem,“ ví Jakubowicz. „Revoluci nepředpokládám, ale jsou věci, které by se řešit měly. Pak teprve bude řada na standardní jednání s námi. S Jardou i FAČR jsme se ale už bavili,“ dodal.

„Uvidíme, co nastane po výkonném výboru. V tuto chvíli je zájem, abych pokračoval. Pokud se tak stane, s Bohemkou to v klidu vyřešíme. Když ne, nic se neděje. Za zkušenost u národního týmu bych byl i tak rád,“ doplnil Veselý.

Kromě několika nových posil přivítal v Ďolíčku i novou tvář do realizačního týmu. 54letý Stanislav Hejkal zamířil do Vršovic z Hradce Králové a stal se Veselého novým asistentem. Podobně jako byl dříve Veselý pravou rukou Luďka Klusáčka, po němž převzal žezlo na pozici hlavního kouče.

„Pokud by se to samé stalo mně, přijmu to. Vždycky vás bude někdo střídat, Bohemka mi i tak zůstane v srdci. Standa rozhodně není žádný nosič kuželů,“ prohlásil Veselý. „V případě, že Jarda bude na srazu, potřebujeme plnohodnotného trenéra, který mužstvo povede. Ale náhrada to rozhodně není. Máme hlavního kouče s platnou smlouvou a věřím, že to tak zůstane,“ uzavřel Jakubowicz.