Hlavní obsah

Velký comeback na obzoru. Krmenčík má namířeno do české ligy

Rýsuje se hodně pikantní přestup. Jednatřicetiletý útočník Michal Krmenčík není daleko od návratu do české ligy. O někdejšího kanonýra Plzně podle zdrojů Sport.cz jeví vážný zájem Slovácko. Momentálně se řeší podrobnosti smlouvy, hlavně co se týče výše platu.

Foto: instagram.com/persija

Michael Krmenčík oslavuje další branku v dresu indonéské Jakarty.

Článek

Jako první přišel s informacemi o možném comebacku Krmenčíka do české ligy uživatel s přezdívkou Baaza22 na síti X. Redakce Sport.cz se dala do ověřování a zjistila, že se rozhodně nejedná jen o chabé spekulace, kterých internetovým prostorem proletí týdně desítky. Právě naopak.

Forvard, jenž v první lize za 141 utkání nasázel 58 gólů, má být skutečně blízko podpisu se Slováckem. Celek z Uherského Hradiště se v aktuální sezoně směrem dopředu trápí. Ani v jednom ze tří utkání neskóroval, navíc přišel o vytáhlého útočníka Filipa Vechetu, který zamířil do Karviné.

Proto by rád přivedl jiné útočné kladivo, o poznání zkušenější. Krmenčík v uplynulé sezoně působil v Apollonu Limassol, za nějž ve 28 soutěžních duelech skóroval jen dvakrát. Naposledy si zahrál začátkem dubna. I jemu by se tak hodil restart. Kyperský klub dal podle tamních médií Krmenčíkovi svolení, aby si hledal nový klub.

Momentálně je vysoký střelec blízko dohodě se Slováckem. Řeší se detaily ukončení jeho zahraničního angažmá, kde má smlouvu ještě na další rok, a také výše platu. Pokud si Krmenčík s moravským klubem plácne, jeho hlavními konkurenty v boji o základní jedenáctku budou typologicky podobný bijec z Curacaa Rigino Cicilia a o poznání drobnější Matyáš Kozák.

Posledním angažmá plzeňského odchovance v elitní soutěži Česka byla nepříliš povedená sezona 2021/22 ve Slavii. Krmenčík na sebe upozornil hlavně bouřlivou oslavou branky, jíž vstřelili právě klubu, který ho do velkého fotbalu dostal. Pak strávil rok v indonéské lize v dresu Persije Jakarta. Následně zmizel na Kypr, v rozhovoru pro Sport.cz se mimo jiné i omlouval plzeňským fanouškům za své chování během angažmá v Edenu.