Hlavní obsah

Vecheta má zlomený nos, o víkendu ale chce hrát. Už jsem to zažil, masku mám doma

Pětapadesát minut si Filip Vecheta v neděli proti fotbalistům Českých Budějovic užíval náramně povedené prvoligové utkání. V 7. minutě otevřel skóre a v úvodní minutě druhého poločasu zvyšoval už na 3:0 pro Karvinou. O devět minut později mu ale při obranné standardce hostující Ekpai loktem zlomil nos a pro 21letého reprezentanta utkání skončilo.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva: Kristián Vallo a Filip Vecheta z Karviné se radují z gólu.

Článek

„Trefil mě ve výskoku loktem do nosu, bylo to v souboji, ve kterém jsem zůstal stát. Kupodivu mi netekla krev, ani mě to příliš nebolelo, ale točila se mi hlava a nebylo mi dobře. Náš klubový lékař mi doporučil střídání, tak jsem šel. Upřímně, asi by byl risk hrát se zlomeným nosem,“ popisoval situaci Vecheta, jenž ještě v průběhu utkání, které Slezané vyhráli přesvědčivě 4:1, putoval do nemocnice. Tam mu lékaři potvrdili frakturu nosu.

Už druhou v kariéře. „Protože nos nešel hned po zápase narovnat, tak mi ho doktoři v Třinci v narkóze rovnali až v pondělí. Není to ale perfektní, jelikož už jsem jednou stejné zranění měl. Rovný už nikdy nebude. Jinak se ale cítím dobře a v neděli v Boleslavi (od 15:30 hodin) chci hrát,“ prohlásil odhodlaně Vecheta.

Tvář nejlepšího karvinského střelce bude ovšem nějaký čas zdobit ochranná maska. „Důležité je, že jsem si ji po první zlomenině nechal. Snad mi bude sedět. Když ne, tak mám nějaké možnosti k řešení zbrusu nové. Samozřejmě, hrát s maskou není komfortní, ale je to hodně o zvyku. Věřím, že si na ni v týdnu na trénincích přivyknu a bude to v pohodě,“ řekl reprezentant do 21 let.

Vecheta v této sezoně nasázel už pět branek a zažívá nejpovedenější období kariéry. Jeho dosavadní maximum byly tři góly v ročníku, celkově jich před přestupem ze Slovácka nastřílel v první lize sedm. „Šlape to po všech směrech a je to super. Zápas proti Českým Budějovicím nám extrémně vyšel a jsem rád, že se mi podařilo vstřelit hned dva góly. Škoda, že nebyly tři. Věřím, že kdybych zůstal na hřišti, tak že by se mi to podařilo,“ přemítal.

„Ale bohužel, musel jsem střídat. Mrzí mě to, kdy jindy dát tři góly než v tak dobře rozehraném zápase? Třetím gólem po pár vteřinách druhé půle jsme soupeře zlomili a už bylo jasné, že utkání nepustíme. Zvládli jsme to jako jeden tým, Budějovice jsme doslova přejeli,“ těšilo Vechetu.