Hlavní obsah

V Ďolíčku budou padat hlavy! Výkon s Karvinou bude mít pro některé hráče následky, hřímá Veselý

Byl jako papiňák. Dopálený na nejvyšší míru. Trenér Jaroslav Veselý nemohl rozdýchat čtvrteční kolaps fotbalistů Bohemians Praha proti Karviné, od které ve druhém poločase inkasovali tři góly (1:3). Na tiskové konferenci se omluvil fanouškům a naznačil, že pro některé hráče může mizerný výkon znamenat konec u Botiče.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Lucky Ezeh z Karviné a Jan Shejbal z Bohemians

Článek

„Výkon ve druhé půli je pro mě nepochopitelný. Měli jsme katastrofální vstup, během něhož jsme ztratili hloupě celý zápas. Strašně mě tohle štve, musím se fanouškům omluvit,“ hřímal Veselý.

Bídné vystoupení Klokanů po přestávce ho mrzí i z jiného důvodu. Kvůli množícím se spekulacím, že zelenobílí, kterým v nadstavbě už o nic nejde, zápas soupeři pustili. „Chápu, že náš výkon bude zavdávat spekulacím. Ale myslím, že pro některé z hráčů bude mít utkání konsekvence pro příští sezonu,“ prohlásil Veselý.

Ten nahoře nás už musel odměnit

„Od vyrovnání jsme začali kralovat. Jakmile jsme se dostali do vedení, měli jsme zápas pod kontrolou. Říkal jsem si, že za hru, kterou předvádíme, nás už musí ten nahoře odměnit. Na začátku nadstavby jsem tomu věřil, ale třinácté místo už jde mimo nás. Je důležité, abychom nebyli poslední a dostali se do baráže.“

asistent trenéra Karviné Marek Bielan po utkání v Ďolíčku

Pro Bohemians Praha je letošní sezona velkým zklamáním. Po pohárovém umístění v té uplynulé jde o notný ústup ze slávy. Děním po přestávce Klokani průběh nepovedeného zápasu jen podtrhli.

„Nemůže se stát, že dostaneme gól zkraje druhé půle. Tohle už je na psychologa, protože se nám to přihodilo už s Jabloncem. Přitom pod tlakem byl soupeř, nikoli my. Nemám pro tohle vysvětlení,“ podotkl Veselý.

Vzhledem k jisté záchraně a zdravotním problémům některých opor dal příležitost hráčům, kteří nebyli v předchozích týdnech tolik vytížení. Jakou odpověď dostal? „Dali jsme příležitost těm, kteří jsou na hraně a u kterých zvažujeme jejich budoucnost v Bohemce. Jejich odpověď moc dobrá nebyla,“ sdělil reprezentační asistent.

„Nemůžeme si dovolit podávat výkony jako ve druhé půli. Kdyby se nedařilo celý zápas, může se stát. Ale tohle ne. Kluci můžou být rádi, že někteří fanoušci odešli a další byli benevolentní. Já bych na tribuně nadával daleko víc. Čočku od lidí jsme si zasloužili. Tolerovat tohle rozhodně nemíním,“ dodal Veselý.