Hlavní obsah

Útočné kladivo Slavie odchází za Rooneym

Během svého ročního působení v pražském Edenu moc neoslnil, a odchází tak z klubu bez fanfár. Fotbalový útočník Muhamed Tijani vymění Slavii za druholigový anglický Plymouth, který trénuje někdejší skvělý střelec Wayne Rooney. Půjde o hostování na jednu sezonu s opcí na trvalý přestup. „Tiji, ať se ti v Anglii daří,“ vzkazuje český vicemistr na svých webových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jakub Hromada, Mohamed Tijani, Jan Bořil a Mojmír Chytil oslavují gól na 1:0 během utkání proti Baníku Ostrava

Článek

Slavia před minulým ročníkem zaplatila ostravskému Baníku za Tijaniho 30 milionů korun. 191 centimetrů vysoké útočné kladivo z Nigérie se ale výrazněji prosadit nedokázalo. Třiadvacetiletý Tijani za 33 soutěžních zápasů vstřelil pouze čtyři branky, tu poslední 30. listopadu 2023 v základní skupině Evropské ligy na půdě Šeriffu Tiraspol při výhře 3:2. Na jaře se fyzicky vyspělý hrotový hráč neprosadil ani jednou.

Zbavit se zvlhlého střeleckého prachu Tijanimu pomůže bývalý bomber Manchesteru United Wayne Rooney. „Je velký, atletický a má něco, co ostatním v kádru chybí. Navíc jde o mladého hráče, který se může dále zlepšovat,“ představoval novou posilu trenér Plymouthu.

„Moc nás těší, že se nám ho podařilo přivést. Zajímaly se o něj i někteří účastníci evropských pohárů, ale on si vybral nás. Těší se, že si bude moci zahrát pod Rooneym,“ doplnil sportovní ředitel anglického mužstva Neil Dewsnip.

Plymouth v minulém ročníku druhé nejvyšší soutěže skončil na 21. místě a pouze o bod se vyhnul sestupu. Bude tak doufat, že s Tijanim v kádru vykročí ke světlejším zítřkům.

Slavia se naopak zbavila vytáhlého útočníka, za nějž ale přivede více než adekvátní náhradu. Příchod plzeňského bijce Tomáše Chorého, který je ještě o osm centimetrů vyšší, je podle zdrojů Sport.cz téměř dotažen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.