Hlavní obsah

Uspěl, přesto asi skončí. „Masér“ Bielan platí za absenci trenérské licence

Aktualizováno

Po závěrečném hvizdu rozhodčího Dominika Starého, který ukončil barážové dvojutkání s Vyškovem si v Karviné hodně oddychli. Slezané porazili druholigového protivníka dvakrát 1:0, a i příští sezonu budou hrát první ligu. Otázkou zůstává, s jakým kádrem a kdo je povede. Úspěšné trenérské duo Marek Bielan a Radim Grussmann to zřejmě nebude.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Trenér Marek Bielan u ligového týmu Karviné uspěl a ligu zachránil

Článek

Částečně i z důvodu, že Bielan nemá potřebnou trenérskou licenci a v zápise o utkání je tak jako hlavní trenér veden sportovní ředitel klubu Lubomír Vlk. Bielan je napsaný v kolonce masér, za což se stává terčem vtípků a posměšků.

I v odvetném barážovém utkání, které bylo hodně emotivní, slyšel Bielan ze strany soupeřů posměšné narážky. Obě střídačky na sebe několikrát pokřikovaly a na koncích obou poločasů nebylo daleko k pěstnímu vyřizování nesouladů. „Řvali na mě, že jsem nějaký masér, to vůbec nechápu. Mám B licenci, ale o tom to přece není. I když musí u nás být a je to v pořádku. To ale neznamená, že na mě někdo může pořvávat. Ale nakonec i ten masér dokázal mužstvo zvednout. Ligu jsme zachránili a zachránili jsme ji zaslouženě. Vyškov neměl vůbec nic,“ podivoval se Bielan nad chováním některých členů realizačního týmu Vyškova.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Barážová odveta Karviné s Vyškovem byla emotivní a zlobil se i trenér Marek Bielan

Karvinský rodák Bielan přišel společně s Radimem Grussmannem k prvnímu týmu Karviné v březnu po odvolání Slováka Juraje Jarábka od třetiligového béčka, které v tu chvíli soutěž vedlo. Slezané v lize pod Bielanem prohráli jen tři ze třinácti soutěžních utkání, přesto to vypadá, že po baráži oba u ligového týmu skončí.

Padají už i jména možného nástupce na trenérském postu v Karviné. Zmiňuje se trenér Vlašimi Martin Hyský či Miloslav Brožek, jenž před nedávnem skončil v Opavě. „Jsem na kluky hrdý. Zaslouženě jsme vyhráli oba zápasy baráže a ligu udrželi,“ řekl Bielan, po jehož příchodu se bezradně působící tým zvedl a výsledkem bylo 14. místo po 30. kole a následná úspěšná baráž.

„Zda budu pokračovat nevím. Všude se píše, že přijde Hyský, ale se mnou se na tohle téma nikdo nebavil,“ říkal Bielan po závěrečném utkání nadstavby proti Českým Budějovicím (1:0) a prakticky stejná slova zopakoval i po domácím utkání s Vyškovem.

„Chtěli jsme se vyhnout baráži, to se nám ale nepovedlo, protože jsme nezvládli konce některých zápasů. Dalším úkolem bylo ligu prostě udržet, což jsme dokázali. Co bude dál záleží na vedení. My to respektujeme, smlouvu mám do 30. června. Pokud tu bude trenér, který těmto klukům bude věřit, tak to mužstvo má navíc. Dnes to ukázali. Jsem na ty kluky hodně hrdý,“ řekl 52letý Bielan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.