Hlavní obsah

Trpišovský si zlomil klíční kost

Aktualizováno

Trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský bude chybět na lavičce v prvním přípravném utkání proti Pardubicím (sobota, 14:00). 48letý trenér havaroval na kole a utrpěl zlomeninu klíční kosti. Pražský klub o tom informoval na sociálních sítích.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský během utkání proti Plzni.

Článek

„Náš hlavní trenér se zranil při drobné nehodě na kole na kondičním soustředění v Rakousku a zotavuje se ze zlomeniny klíční kosti. Zápas proti Pardubicím bude sledovat z tribuny. Hlavně brzké uzdravení, trenére,“ stojí v instagramovém příspěvku Slavie.

Trpišovský tak s mírnou nadsázkou potvrdil pověst smolaře. Z tréninkového baga s hráči sešívaných si již dvakrát odnesl zlomený nos. Naposledy se tak stalo koncem minulého podzimu, Trpišovský například v utkání s Českými Budějovicemi (2:1) uděloval pokyny z lavičky s náplastí, již měl přilepenou na poraněném místě.

„Byla to smůla. Kolem stálo deset lidí a trefilo to zrovna trenéra,“ vysvětloval tehdy obránce Michal Tomič. Zdravotní trable se šéfovi slávistické lavičky nevyhnuly ani v probíhající sezoně. Rekonvalescence u zlomeniny klíční kosti průměrně zabere mezi šesti a deseti týdny, Trpišovský se ale téměř jistě na lavičku vrátí výrazně dříve. V prologu přípravy s Pardubicemi však jeho práci budou muset zastat asistenti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.