Hlavní obsah

FANTASY: Trenéři v Česku, povstaňte!

Jeden přestup střídá druhý. Start fotbalové Chance ligy klepe na dveře a jednotlivé týmy pečlivě zbrojí na nový ligový ročník, který začíná již v pátek zápasem obhájce titulu ze Sparty proti Pardubicím. Jak nová jména změní sestavy pro Fantasy ligu na Sportu.cz?

Foto: Sport.cz

Fantasy liga je plně rozběhlá. První kolo začíná již v pátek utkáním mezi Spartou a Pardubicemi.

Článek

Petr Rada, Jindřich Trpišovský, Lars Friis, Radoslav Kováč či Miroslav Koubek. Zajímavých, zkušených i talentovaných trenérů je v české Chance lize opravdu hodně. Zřejmě každý fotbalový fanoušek si někdy představoval, jaké by to bylo, kdyby on měl to právo si vybírat hráče a mohl si složit tým podle svého gusta.

Ve světě Fantasy ligy na Sportu.cz je tohle možné. Z fotbalového fanouška se rázem stanete trenérem, který si postaví svůj vysněný tým. Výplatu sice nečekejte, ale pokud se vám bude dařit, můžete se těšit na bohaté odměny.

Nejúspěšnější trenér si na konci sezony odnese cenu v podobě herního notebooku a virtuální měny zvané goldeny, kterou následně použije v sázkové kanceláři Chance. Druhý nejlepší kouč se může těšit na televizi a třetí si vyslouží PlayStation. Po celou sezonu Fantasy ligy je tedy o co hrát.

Jak začít hrát Fantasy?

2.   Přihlas se svým Seznam.cz účtem.

3.   Na hlavní stránce klikni naVytvořit si vlastní tým“.

4.   Tým si pojmenuj. (Uvidí tě tak ostatní hráči.)

5.   Vyber klub, kterému fandíš. (Budeš se poměřovat i s ostatními fanoušky tvého oblíbeného klubu.)

6.   Nakup hráče naHráčském trhu“. (Tým si vytvoříš nakoupením 15 hráčů – 2 brankářů, 5 obránců, 5 záložníků a 3 útočníků.)

7.   Jakmile máš nakoupeno, vyber základní jedenáctku hráčů v „Můj tým“. Zbylé hráče nech na lavičce.

A máš hotovo!

---

Další návody, jak hrát a postavit nejlepší tým, najdeš na záložce Pravidla. Pro hodnotné tipy sleduj také Fantasy články a fotbalové glosy na Sportu.cz.

Sestavu už lze tvořit nějakou dobu, ale ligové týmy nadále zbrojí na nový ročník Chance ligy a přestupy rozhodně zahýbou i se soupiskami ve Fantasy lize na Sportu.cz.

Nejaktivnějším týmem na přestupovém trhu je zatím Slovan Liberec, který podepsal již deset hráčů. Zajímavým jménem je Qëndrim Zyba. Kosovský reprezentant ve hře stojí 6,5 milionu virtuální měny a zariskovat s ním se ve středu zálohy může vyplatit. Jinak tomu není ani u jeho spoluhráče Michala Hlavatého.

Obhájce titulu se na větší posilování ještě chystá. Po odchodu kapitána Ladislava Krejčího stále na Letné hledají za něj náhradu a dotahují se přestupy dvou stoperů. Do Sparty však přišel pětadvacetiletý útočník Ermal Krasniqi, který by mohl zdárně sekundovat Janu Kuchtovi či Veljkovi Birmančevičovi.

Slavia Praha oznámila zřejmě největší posilu hned po vypadnutí České republiky na fotbalovém mistrovství Evropy. Do Edenu se přesunul z Plzně 29letý útočník Tomáš Chorý. Na západě Čech zářil a jeho nepříjemnou, tvrdou, ale účinnou hru si od něj slibuje i trenér Jindřich Trpišovský. Překvapit může i útočník Lukáš Vorlický. Ten sice do Edenu přišel již v únoru, ale po zranění kolene se dával dohromady a plnohodnotná sezona ho čeká až nyní.

Plzeň podepsala před ostrým startem sezony českého reprezentanta do 21 let Christopha Kabonga. Ten se v posledních dvou přípravných zápasech i střelecky prosadil a trenér Miroslav Koubek tak do svého týmu přivedl dalšího talentovaného hráče, na kterého může spoléhat. Bývalý útočník slovenské Podbrezové stojí ve hře 5 milionů a může být zajímavým doplněním k ligovým elitám.

Další aktuální informace z přestupového trhu můžete sledovat i na Sportu.cz.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články