Hlavní obsah

Teplice prohrály, přesto slavily. Je to trochu hořkosladká úleva, přiznal kapitán Trubač

Prohráli v Ostravě 1:2, přesto mohli po zápase slavit. Fotbalistům Teplic pomohlo k záchraně ve Fortuna lize vítězství Zlína v Pardubicích. Horší, než třináctí už nebudou.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Kapitán Teplic Daniel Trubač burcuje spoluhráče v utkáíní s Baníkem.

Článek

„Je to obrovská úleva, i když trochu hořkosladká, protože jsme prohráli. Ale tři měsíce zpátky jsme byli poslední, nyní jsme dvě kola před koncem zachráněni. Nahrál nám výsledek z Pardubic, na druhou stranu jsme odehráli šňůru povedených zápasů a ta nám to vyhrála," vykládal autor teplického gólu z pokutového kopu Daniel Trubač, jenž v nastaveném čase snížil po faulu ligového debutanta ostravského Patrika Měkoty.

O mnoho více toho Severočeši na hřišti Baníku neukázali. „Vázla nám trošku ta předfinální fáze. V prvním poločase jsme měli několikrát nakročeno k rychlému přechodu, ale neřešili jsme to správně. Přesto ten první poločas od nás snesl měřítka, ve druhém jsme měli hluchou pasáž dvaceti minut a byli jsme za to potrestaní," poukázal Trubač na klíčové minuty, kdy nejprve centr Fleišmana uklidil hlavou do sítě Almási a poté využil špatného odkopu Kučery k navýšení náskoku Plavšič.

„Baník měl kupu standardek a oni, jak mají tu výšku, tak nás zavřeli. A jakmile jim dáme tři čtyři standardky, tak najednou mají rohy a auty a z toho jsme se nedokázali vymanit. Pramenily z toho dva góly, pak jsme sice snížili, bohužel se nám nepodařilo vyrovnat. Bylo to už pozdě," vykládal Trubač.

Porážka ale hosty tentokrát trápit nemusela. Dalekou cestu domů tak mohli věnovat oslavám. „Trošku asi slavit můžeme, na druhou stranu máme před sebou ještě dva zápasy a na ty se musíme připravit. Víme, že ty tři týmy furt ještě o něco hrají, takže i my budeme hrát až do posledního kola," upozornil Trubač, jenž by v Teplicích konečně rád zažil sezonu bez záchranářských problémů.

„V menším klubu, jako jsou FK Teplice, se úspěch nerodí jednoduše. Ta cesta, jakou šlo třeba Slovácko, tu je. Doufám, že příští rok bude lepší. Ale dosáhneme toho jedině tak, že budeme dobře pracovat a do každého zápasu půjdeme na sto procent," zdůraznil teplický kapitán, jehož tým se ve středu utká doma s Brnem a sezonu zakončí v neděli v Jablonci.

Související témata:
  0 : 0 Hradec Králové - Slovácko 0 : 0 4. min Živě
20240921T13 : 30:00+0200
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové
Slovácko
  Teplice - Ostrava dnes 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Teplice vs. Ostrava
Teplice vs. Ostrava
Teplice
Ostrava
  Karviná - Jablonec dnes 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Karviná vs. Jablonec
Karviná vs. Jablonec
Karviná
Jablonec
  Slavia - Plzeň dnes 19 : 00
20240921T19 : 00:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň