Hlavní obsah

Teplice hledají náhradu za Filu. Vyhlédly si útočníka ve slovenské divizi

Brankostroj. Pojmenování, které si zaslouží Kevin Zsigmond. Jméno, jež neznají ani největší fotbaloví fanoušci, se objevuje ve čtvrté nejvyšší slovenské fotbalové lize v Gabčíkově. Šestadvacetiletý útočník se v této sezoně trefil osmadvacetkrát a řekl si o šanci v nejvyšších patrech české ligy. Za hranicemi si ho vyhlédly Teplice, které by měly přivítat slovenského kanonýra v letní přípravě.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Teplice po odchodu Daniela Fily hledají náhradu do útoku. Tou by se mohl stát šestadvacetiletý útočník slovenského Gabčíkova Kevin Zsigmond.

Článek

Mládežnická léta strávil na trávníku Slovanu Bratislava či DAC Dunajské Stredy. Velký fotbal okusil ve druhé slovenské lize, když nastupoval za Trebišov. Tam během patnácti zápasů dvakrát skóroval a počítal s přesunem do vyšších pater. Ke své smůle však narazil na fotbalového agenta, který mu kariéru zdárně zkomplikoval.

„Lhal mi. Sliboval přestup do vyšší soutěže, pak mi ale ani nezvedal telefon. Potom jsem zjistil, že takhle obalamutil víc hráčů,“ řekl Zsigmond před třemi lety pro deník SME.

Šanci na svůj dětský sen však šestadvacetiletý fotbalista nezahodil. Zsigmond se uchytil v Gabčíkově, kde ve slovenské divizi pálil o sto šest. V poslední sezoně nastoupil do třiceti zápasů a v nich si připsal osmadvacet přesných zásahů do sítě soupeřů.

Řekl si o vysněný přestup. Kevin Zsigmond by měl zamířit do kádru prvoligových Teplic.

O transferu do osmého celku loňské sezony první české ligy informoval na sociální síti X Josef Kopčo.

Je více než pravděpodobné, že Zsigmond nedostane od trenéra teplických Zdenka Frťaly ihned šanci v A týmu. Začít by měl v třetiligové rezervě. Na šanci v první lize si musí počkat, ale nic není ztracené, a pokud bude mít formu jako na Slovensku, příležitost určitě přijde. Do karet mu totiž hraje i odchod Daniela Fily, který se po hostování vrací do pražské Slavie.

Jako ideální příklad lze uvést Romana Potočného. Ten do Teplic přišel z divizních Brozan, v první sezoně nastřílel čtyři branky a postupně si zahrál ligu nejen u Sklářů, ale také v Liberci, Zlíně, Plzni či Baníku Ostrava.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Nechybí ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetli s Portugalskem, Gruzií a čeká je také zápas s Tureckem.

Nejnovější články

EURO

Ukrajina - Belgie 0:0

Video
SESTŘIH: Belgie ubránila remízu a v osmifinále Eura ji čeká Francie, Ukrajina končí
NačítámNačíst další články