Hlavní obsah

Teplice hlásí posilu do zálohy

Teplický fotbalový klub angažoval záložníka Richarda Sedláčka. Pětadvacetiletý středopolař uspěl na testech a se Severočechy jakožto volný hráč podepsal blíže nespecifikovanou smlouvu. Prvoligový klub ze Stínadel o tom informoval na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Záložník Richard Sedláček v dresu nizozemského Venla

Článek

Sedláček již v minulosti v Teplicích působil v mládeži. Prošel také pražskou Spartou, odkud v 19 letech přestoupil do Nizozemska. Nejprve nastupoval za druholigovou rezervu Alkmaaru, poté hrával ve stejné soutěži za Venlo. Po vypršení kontraktu se vrátil do Teplic, kde si může připsat první starty v české lize.

Severočeši se snaží posílit mužstvo po nepovedeném vstupu do sezony. Z úvodních šesti kol získali jen tři body a v tabulce nejvyšší soutěže jsou předposlední. „Jsem rád, že se po šesti letech vracím do Česka, a jsem také rád, že to je v Teplicích, kde jsem tak trošku vyrůstal. Nemůžu se už dočkat hrát zase na Stínadlech,“ uvedl Sedláček.

„Z naší strany po týdenním testování přišlo rozhodnutí, že bychom byli rádi, aby zde pokračoval. Hrál dlouhodobě druhou nizozemskou ligu, nyní jsme dostali informaci, že může přijít na testy, a v těch obstál,“ řekl teplický trenér Zdenko Frťala.

Související témata: