Hlavní obsah

Vitík je v kurzu. Zájem o letenský klenot je enormní

O obránce fotbalové Sparty Martina Vitíka je v zahraničí enormní zájem. Na Letnou měly přiletět nabídky z Fiorentiny, Boloňi, Turína či německého Hoffenheimu. Sparta o odchodu svého jednadvacetiletého klíčového stopera nechce zatím ani slyšet. Všechny nabídky měla shodit ze stolu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

O obránce Martina Vitíka je zájem v zahraničí. Sparta zatím všechny nabídky měla odmítnout.

Článek

S vyšším zájmem cena za sparťanský klenot neustále roste. Podle webu Transfermarkt je cenovka Vitíka kolem 12 milionů eur. Italský novinář Matteo Moretto však do světa vypustil informaci, že Hoffenheim poslal nabídku dokonce ve výši 18 milionů (cca 450 milionů korun).

Spartu měly kontaktovat kromě, německého klubu, kam o víkendu přestoupil další reprezentační obránce Robin Hranáč, také italská Boloňa, Fiorentina, a nově i Turín.

Podle italského novináře nechce Sparta o přestupu svého klíčového obránce slyšet a ráda by si ho udržela po celou sezonu.

Vše ale rozklíčuje až případný postup do hlavní fáze Ligy mistrů, o který klub z Letné zabojuje v úterním zápase se švédským Malmö. Z prvního duelu má nadějný náskok 2:0.

Přestup Vitíka do zahraničí byl rozebírán také v pořadu Přímák na Sport.cz.

„Pokud postoupí do Ligy mistrů, o čemž jsem přesvědčen, nevidím problém, aby Martin zůstal ještě sezonu ve Spartě,“ uvažoval expert Stanislav Levý.

S expertem Levým o možném odchodu Martina Vitíka ze SpartyVideo: Sport.cz

I přes případný postup Sparty se dá očekávat, že zájem o Vitíka nadále poroste a Sparta si vyslechne nabídky klubů. Zda svého klíčového obránce udrží, je již ve hvězdách.

„Martin tomu nechává volný průběh, obě varianty jsou pro něj zajímavé. Ať už to je přestup do top 5 soutěže, nebo setrvání ve Spartě. Pokud by se nezrealizoval přestup, zůstane ve Spartě a bude hrát o titul a základní fázi Ligy mistrů,“ vyjádřil se Vitíkův agent David Nehoda pro redakci TN.cz.