Hlavní obsah

Sudí v Karviné vylučoval, odvolával a po zápase se omlouval. Ode mě příšerný výkon, uznal

Obstojný mariáš rozehrál v sobotu krátce po obědě v Karviné hlavní rozhodčí Ondřej Pechanec. V utkání, které skončilo 0:0, rozdal osm žlutých karet a třikrát ze zadní kapsičky vytáhl i kartonek barvy červené. Dvě vyloučení po intervenci VARu vzápětí ale zrušil. Nejprve smazal červenou kartu udělenou domácímu stoperovi Janu Bergqvistovi a poté i tu, kterou vytáhl po faulu hostujícího Samuela Dancáka. Oběma udělil jen kartu žlutou.

5. 10. 2024Video: LFA

Článek

Po utkání se hlavní rozhodčí v rozhovoru pro O2TV omlouval. „Ode mě příšerný výkon a musím se omluvit, hráčům, trenérům i divákům. Takhle nelze posuzovat ty situace, hrozné to bylo,“ sypal si Pechanec popel na hlavu.

A přidal i svůj pohled na momenty, v nichž chyboval. První přišel v 58. minutě, kdy domácí obraně utíkal Lukáš Čmelík, stoper Karviné Bergqvist na něj sáhl a útočník Hradce se ochotně poroučel k zemi.

„Z mého pohledu hráč Bergqvist podrazil hráče Čmelíka, jenž šel sám na brankáře. Po přezkumu situace, který mi videorozhodčí doporučil, jsem viděl, že bránící hráč číslo sedm (Vallo) byl blízko přestupku, tudíž se nejednalo o zmaření zjevné brankové možnosti, ale jen slibně se rozvíjející příležitosti, protože bránící hráč by ještě mohl zasáhnout do hry. Takže bylo potřeba ten můj chybný verdikt změnit na správný,“ vykládal hlavní rozhodčí.

Ještě patrnější byl, především pro hradeckou střídačku, kiks v nastaveném čase, kdy Pechanec rovnou vyloučil Dancáka po šlapáku na Ražnatoviče. „Když jsem viděl v ruce rozhodčího tu červenou kartu, tak jsem myslel, že omdlím. Vůbec to nebyl faul na vyloučení, to jsme viděli hned. Je dobře, že to VAR potvrdil,“ popisoval trenér Hradce Králové David Horejš.

Pechanec omyl přiznal. „Byl to faul na žlutou, já jsem to viděl na červenou. Trenérům se nedivím, že s nimi cloumaly emoce,“ vykládal hlavní arbitr. „Nechápu, že tu červenou vůbec vytáhl. Kéž bych se mohl k rozhodčím vyjádřit. Když je VAR, tak se raději schováme za něj a necháme se od něj opravit, než abychom pískali, co vidíme,“ kroutil hlavou hradecký útočník Ondřej Mihálik.

Po minulém zápase na hřišti Slovácka obvinil trenér Karviné Martin Hyský rozhodčího Jana Petříka, že cíleně trestal jeho hráče, aby mohl některého vyloučit. Pechance se ale zastal. „Chci rozhodčího Pechance za to, jak zápas vedl, pochválit. Některé věci měl přečíst líp a ty karty nedávat, ale ten fotbal je tak rychlý, že se musí rozhodnout rychle. Proto je tam ten VAR, který mu správně u udělených a vzápětí odvolaných červených karet pomohl. Až na tyto dva momenty byl jeho výkon v pořádku,“ vykládal Hyský.

Švédský stoper Karviné Bergqvist se vyloučení nakonec dočkal. V 79. minutě ve výskoku trefil loktem do tváře Ondřeje Mihálika a viděl druhou žlutou kartu, která znamenala jeho předčasný odchod do šaten. „U této situace přišla dobrá informace od čtvrtého rozhodčího, že jde o druhou žlutou, a tudíž červenou,“ osvětlil sudí Pechanec.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hlavní rozhodčí Ondřej Pechanec a Karel Spáčil z Hradce Králové

„Byla to taková skrumáž, dostal jsem do brady a rozhodčí to myslím vyhodnotil správně. Asi mu to trochu sečetl i za Karla Spáčila, který od něj dostal loket do hlavy už v prvním poločase a musel na vyšetření do nemocnice,“ líčil Mihálik.

„Byl to bláznivý zápas. Dvě odvolané červené karty, čtyřikrát jsme trefili brankovou konstrukci, z toho já dvakrát. Máme zvenku první bod, ale mohli jsme mít tentokrát všechny tři,“ říkal Mihálik.

  0 : 1 Liberec - Jablonec 0 : 1 39. min Živě
20241005T19 : 00:00+0200
Liberec vs. Jablonec
Liberec vs. Jablonec
Liberec
Jablonec
  1 : 1 Teplice - Dukla 1 : 1 dohráno
20241005T16 : 00:00+0200
Teplice vs. Dukla
Teplice vs. Dukla
Teplice
Dukla
  0 : 2 Č. Budějovice - Slovácko 0 : 2 dohráno
20241005T16 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Slovácko
Č. Budějovice vs. Slovácko
Č. Budějovice
Slovácko
  0 : 0 Karviná - Hradec Králové 0 : 0 dohráno
20241005T13 : 30:00+0200
Karviná vs. Hradec Králové
Karviná vs. Hradec Králové
Karviná
Hradec Králové
  Plzeň - Pardubice zítra 13 : 00
20241006T13 : 00:00+0200
Plzeň vs. Pardubice
Plzeň vs. Pardubice
Plzeň
Pardubice
  Olomouc - Bohemians zítra 15 : 30
20241006T15 : 30:00+0200
Olomouc vs. Bohemians
Olomouc vs. Bohemians
Olomouc
Bohemians
  Ml. Boleslav - Ostrava zítra 15 : 30
20241006T15 : 30:00+0200
Ml. Boleslav vs. Ostrava
Ml. Boleslav vs. Ostrava
Ml. Boleslav
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články