Hlavní obsah

Straka se rozohnil kvůli penaltě: Neskutečné faux pas. To mi nikdo nevysvětlí

Už šestibodová díra se ve fotbalové Chance lize vytvořila mezi posledními Českými Budějovicemi a týmy nad nimi. O víkendu Jihočeši padli doma se Slováckem 0:2 a trenéra Františka Straku naštvalo, kromě již tradičního neproměňování šancí, hlavně odpískání penalty pro hosty v závěru první půle. I když výraz „štvalo“ je možná hodně mírný.

Sestřih z utkání 11. kola České Budějovice - SlováckoVideo: LFA

Článek

Čtyřminutové nastavení úvodního dějství už bylo téměř minulostí, když Slovácko z hloubi pole rychle rozehrálo dlouhým pasem za obranu. Domácí stoper Ondřej Čoudek míč odhlavičkoval, jenže trefil přesně dotírajícího Merchase Doskiho.

Následně ztratil stabilitu, skončil na zemi a došlo ke kontaktu s Iráčanem, který rovněž padl na trávník. Sudí Ondřej Berka odpískal penaltu, což si v rychlé konzultaci potvrdil i s kolegy u videa. Míč si vzal záložník Marek Havlík a bezpečnou ranou k pravé tyči poslal Slovácko do vedení.

„Jako sorry, ale když jde hráč nahoru a hlavičkuje, co má s nohama dělat? To mi nikdo nevysvětlí. Sám jsem stoper, sám jsem to hrál. Mně to hlava nebere, nezlobte se na mě. Tohle bylo faux pas neskutečným způsobem,“ čertil se Straka před kamerami O2 TV.

„Tohle nemělo s penaltou nic společného. Byl tam úmysl? Nebyl, žádný. To, že mu po výskoku došlápne na nohu, když jsou v souboji? Co má dělat?“ přidal následně na tiskové konferenci.

Přitom Budějovice opět nepředvedly nikterak mizerný výkon. Byly aktivní, dokázaly si vytvářet šance. Jak už tomu ale tuto sezonu bývá, chyběla přesnost v zakončení. Vždyť Jihočeši vstřelili za 10 kol jen dvě branky.

Se Slováckem se ještě snažili urvat alespoň bod, ale rozhodnuto bylo v 80. minutě. Michal Trávník vysunul Patrika Blahúta, jenž prostřelil gólmana Viléma Fendricha mezi nohama. Vedení 2:0 už Slovácko udrželo.

„Bolí to, hodně. První poločas byl, jak bych si představoval. Jsem rád za progres, který jsme udělali v agresivitě, napadání a týmovém pojetí. Srazily nás nastavené minuty v prvním poločase, to nás poslalo opravdu dolu. Druhý poločas už nahrával soupeři, který čekal na protiútoky a jeden proměnil. Prohra je krutá, zmařené šance nás stojí body,“ zhodnotil komplexněji Straka.

Naopak Slovácko píše po triumfu doma s Karvinou druhou výhru v řadě a reprezentační přestávku stráví na sedmé pozici.

„První půli jsme nezačali dobře, pak jsme udělali v kabině kravál a po změně stran vyběhl tým jak vyměněný. Měli jsme několik rychlých protiútoků, trefili břevno. Druhý poločas byl zvládnutý,“ těšilo trenéra Romana Westa.

  0 : 5 Liberec - Jablonec 0 : 5 dohráno
20241005T19 : 00:00+0200
Liberec vs. Jablonec
Liberec vs. Jablonec
Liberec
Jablonec
  Plzeň - Pardubice dnes 13 : 00
20241006T13 : 00:00+0200
Plzeň vs. Pardubice
Plzeň vs. Pardubice
Plzeň
Pardubice
  Olomouc - Bohemians dnes 15 : 30
20241006T15 : 30:00+0200
Olomouc vs. Bohemians
Olomouc vs. Bohemians
Olomouc
Bohemians
  Ml. Boleslav - Ostrava dnes 15 : 30
20241006T15 : 30:00+0200
Ml. Boleslav vs. Ostrava
Ml. Boleslav vs. Ostrava
Ml. Boleslav
Ostrava
  Slavia - Sparta dnes 18 : 30
20241006T18 : 30:00+0200
Slavia vs. Sparta
Slavia vs. Sparta
Slavia
Sparta