Hlavní obsah

Stoper Král míří z Belgie do Olomouce

Pětadvacetiletý obránce Jan Král se stal novou posilou fotbalistů Olomouce. Na Hanou zamířil na konci přestupového období z belgického Eupenu. Smlouvu se Sigmou podepsal do léta 2028. K týmu se připojí ve středu. Klub to uvedl na svém webu.

Foto: SK Sigma Olomouc

Jan Král (uprostřed), nová posila Sigmy

Článek

„O Honzu jsme stáli delší čas. Zejména trenér Janotka s ním byl v úzkém kontaktu. Je to vysoký levonohý stoper, kterého jsme si do týmu přáli přivést. V průběhu léta to místy vypadalo všelijak, ale jsem moc rád, že se nám nakonec podařilo s belgickým klubem dohodnout. Věřím, že společně budeme úspěšní,“ řekl sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář k příchodu borce, jenž působil i v Hradci Králové a Jablonci.

„Jsem moc rád, že se to nakonec podařilo dotáhnout a já můžu být tady. Řešily se i jiné nabídky, ale zájem Olomouce byl velký. Hodně mě přesvědčil i trenér Janotka. Jednání byla dlouhá, chvílemi už jsem ani nedoufal. Pomohl mi i můj manažer Jirka Müller, který mě držel v pozitivním přemýšlení. Jsem rád, že to všechno klaplo,“ uvedl Král.

První fotbalové krůčky udělal v Novém Boru, část mládežnické kariéry strávil v Mladé Boleslavi, kde v červenci 2018 poprvé nastoupil v nejvyšší soutěži. Celkem si v ní připsal doposud 58 zápasů, v nichž vstřelil pět gólů. Zároveň má na kontě také starty v mládežnických reprezentacích České republiky.

  Plzeň - Olomouc dnes 17 : 00
20240917T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň
Olomouc
  Ml. Boleslav - Slavia dnes 19 : 30
20240917T19 : 30:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slavia
Ml. Boleslav vs. Slavia
Ml. Boleslav
Slavia