Hlavní obsah

Stejskal přestoupil do Pardubic, tři slávisté budou působit v Karviné

Jen pár hodin před startem ligového ročníku fotbalové Pardubice uzavřely přestup svého odchovance Jana Stejskala z pražské Slavie. Východočeský klub to uvedl na sociální síti X. Další slávisté David Planka, Ebrima Singhateh a Jannis-Fivos Botos budou působit v Karviné. Jejich přesun potvrdily oba kluby na svých webech. První dva do Slezska přestoupili s možností zpětného odkupu, řecký univerzál bude v Karviné hostovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jan Stejskal

Článek

Sedmadvacetiletý gólman Stejskal s Pardubicemi již trénoval a nastupoval za ně v přípravných zápasech. V první lize odchytal 22 utkání v dresu Mladé Boleslavi, Slavie a Olomouce. Minulou sezonu strávil na hostování v druholigovém Vyškově. Východočeši vstoupí do ligy dnešním zápasem na vyprodaném stadionu mistrovské Sparty.

Také přesun tří slávistů do Karviné byl očekávaný, již nějaký čas se s mužstvem připravovali. „Jsme rádi, že se podařilo tyto transfery zrealizovat. Řek Botos přichází na hostování a dvojice Planka se Singhatehem na přestup se zpětným odkupem,“ řekl karvinský sportovní ředitel Lubomír Vlk.

Záložník Botos v létě přišel z nizozemského Helmondu do Slavie, ale hned zamířil na hostování. Záložník Planka je osmnáctiletý slávistický odchovanec a gambijský útočník Singhateh na jaře hostoval v Olomouci.