Hlavní obsah

Staněk šokoval oholenou tváří a hlásí: Vrátím se až s plnovousem

Na herní soustředění do rakouského Kollerschlagu dorazil, i když svým spoluhráčům na trávníku pomoci nemůže. Brankáře fotbalové Slavie Jindřicha Staňka čeká po zranění ramene z neúspěšného Eura v Německu nejdelší pauza v kariéře. Nezvykle hladce oholený v rozhovoru pro Slavia TV prozradil plánovaný termín operace a zahlásil: „Až budu zpátky, budu mít zase plnovous.“

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Zraněný Jindřich Staněk opouští hrací plochu.

Článek

Rekonvalescence by reprezentačnímu gólmanovi měla zabrat přibližně tři až čtyři měsíce od okamžiku, co půjde pod kudlu. „Operace mě čeká 9. července. Starají se tu o mě fyzioterapeuti, snažíme se zmírnit otok. A jsem tu i kvůli spoluhráčům, pro vyčištění hlavy,“ vyprávěl Staněk.

Kromě sešívaných parťáků tráví v Kollerschlagu také čas s přítelkyní Anetou. „Pomáhá mi vždycky, teď asi ze všech nejvíce. Vím, že to se mnou není jednoduché. Takhle dlouhé zranění jsem ještě nikdy neměl,“ prozradil 28letý brankář.

Jeho pravému ramenu se stal osudným poslední duel národního týmu na Euru. Proti Turecku nejprve parádně lapil takřka gólovou střelu Kenana Yildize, jenže dorážce Hakana Calhanoglua čelil již zraněný. Po inkasování musel střídat. „Po prvním zákroku jsem cítil obrovský adrenalin. Viděl jsem, že to ve vápně pořád hoří, tak jsem se chtěl alespoň postavit na nohy. Bohužel to pro nás dopadlo nešťastně,“ mrzelo Staňka.

Navíc má za to, že ke zdravotní újmě došlo nešťastnou náhodou. „Dopadl jsem na loket. Jak jsem se chtěl rychle zvednout, propadlo se mi rameno. Kdybych to udělal ještě tisíckrát, nestane se to ani jednou. Bohužel…,“ vysvětlovala reprezentační jednička.

S hladce oholenou tváří vyráží vstříc novým zítřkům. Příští měsíce bude trávit v obležení lékařů, fyzioterapeutů a kondičních trenérů. Ale nebojte. Na ligové trávníky už se vrátí se svým typickým zarostlým vzezřením.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.