Hlavní obsah

Staněk je po operaci, vrátí se v lednu

Brankář fotbalové Slavie Jindřich Staněk je po operaci ramene. Plán jde zatím tak, jak je načrtnutý. Osmadvacetiletý gólman podstoupil v úterý v Ústřední vojenské nemocnici v Praze operační zákrok. Trval několik hodin. Slavia o tom informovala na sociálních sítích.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Brankář Jindřich Staněk po utkání v rámci Eura 2024 ve skupině F, Portugalsko–Česko.

Článek

Staněk bude chybět celý podzim. Sešívaní uvedli, že pět týdnů bude mít nyní zafixovanou ruku a podle aktuálních prognóz se do tréninku zapojí až v lednu. Původně se hovořilo o tom, že by se do tréninkového procesu mohl vrátit za tři až čtyři měsíce.

„Vrátím se silnější. Hned jak to bude možné, budu chtít být zpátky na hřišti a pomoct klukům. Jako vždy. Děkuju všem za podporu!“ vzkázal na slávistickém profilu na sociální síti X Staněk.

Zranil se v posledním zápase české reprezentace na Euru proti Turecku, poté musel střídat. Utrpěl luxaci pravého ramenního kloubu a poškodil si vazy.

O místo v bráně Slavie nyní usiluje jednadvacetiletý Antonín Kinský, který se vrátil z hostování v Pardubicích. O místo se pere i zkušený Aleš Mandous, v záloze zůstává i Ondřej Kolář.