Hlavní obsah

Spartu čeká těžká šichta v Plzni, Slavia v malém derby hostí Duklu

Čtyři zápasy, z toho šlágr v pravém slova smyslu. 13. kolo fotbalové Chance Ligy pokračuje i v neděli, odstartuje ho střet Teplic s Bohemians ve 13:00. Od 15:30 následují duely Mladá Boleslav - Karviná a Slavia - Dukla. Hrací den uzavře očekávané utkání Plzně se Spartou v 18:30. Průběh všech duelů můžete sledovat v textové online reportáži na Sport.cz a na kanálech O2 TV.

Sestřih zápasu Pardubice - OstravaVideo: LFA

Článek

Na úvod půjdou do akce fotbalisté čtrnáctých Teplic. Svěřenci Zdenka Frťaly se po hororovém úvodu soutěže zvedli, bodovali třikrát za sebou. Naposledy si dokonce vyšlápli na Slovácko (2:0) a jasně dokázali, že by se tuze rádi vyhnuli bojům o záchranu. Totéž se ale dá říci o dvanáctých Bohemians. Klokani prohráli jediný z posledních pěti soutěžních zápasů, navíc je může těšit i solidní bilance proti dnešnímu soupeři. Z posledních deseti vzájemných střetů prohráli jen dva.

Následuje utkání jedenácté Mladé Boleslavi, která bude hostit desátou Karvinou. Domácí celek je sice jedním z pohárových reprezentantů české kopané, ale výsledky v lize tomu neodpovídají. V součtu se dvěma prohrami v Konferenční lize čekají na tříbodový zisk už sedm utkání. Nevyzpytatelná Karviná naopak v posledních sedmi kolech nejvyšší soutěže nebodovala jen jednou, proti Boleslavi ale desetkrát po sobě nevyhrála.

Sestřih zápasu Olomouc - JablonecVideo: LFA

Doufají v povinnou výhru a upevnění pozice na čele tabulky. Fotbalisté Slavie se v Edenu pokusí vyzrát na nováčka z Dukly, který je v neúplné tabulce třináctý. Oba celky se v prvoligovém duelu setkají po více než pěti letech. Sešívaní se mohou chlubit úctyhodnou sérií deseti ligových triumfů za sebou, dobrou formu by dle papírových předpokladů měli potvrdit i v malém pražském derby proti Dukle, která v současném ročníku venku ještě ani jednou nezvítězila.

Nejsladší bonbónek pro nezaujatého fanouška je na řadě večer. Třetí Plzeň vyzve na domácím plácku druhou Spartu, přičemž mužstva dělí od sebe v tabulce jediný bod! Oba celky se ale musí srovnat s pohárovými zklamáními z uplynulého týdne. Viktoria v Evropské lize na hřišti řeckého PAOK Soluň neudržela dvoubrankový náskok a odvezla si jen bod za remízu 2:2, Sparta dle očekávání nestačila na hvězdami nabitý Manchester City v Lize mistrů a v Anglii vyfasovala pětigólovou facku. Letenští tuší, že ani v Plzni je nečeká nic jednoduchého. Na hřišti Západočechů zvítězili jen jednou z posledních patnácti ligových zápasů. Navázat ale mohou na květnové finále MOL Cupu, kdy v Plzni vyhráli 2:1.

Čtyři ligové bitvy proběhly už v sobotu. Liberec deklasoval Slovácko poměrem 4:0, České Budějovice prohrály 0:2 s Hradcem Králové. Pardubice kvůli inkasované brance v samém závěru nestačily na Ostravu (2:3), což stálo místo jejich kouče Jiřího Saňáka. Olomouc remizovala s Jabloncem 0:0, ačkoliv hrála celý druhý poločas bez vyloučeného Radima Breiteho.

  0 : 0 Olomouc - Jablonec 0 : 0 dohráno
20241026T19 : 00:00+0200
Olomouc vs. Jablonec
Olomouc vs. Jablonec
Olomouc
Jablonec
  Teplice - Bohemians dnes 13 : 00
20241027T13 : 00:00+0100
Teplice vs. Bohemians
Teplice vs. Bohemians
Teplice
Bohemians
  Slavia - Dukla dnes 15 : 30
20241027T15 : 30:00+0100
Slavia vs. Dukla
Slavia vs. Dukla
Slavia
Dukla
  Ml. Boleslav - Karviná dnes 15 : 30
20241027T15 : 30:00+0100
Ml. Boleslav vs. Karviná
Ml. Boleslav vs. Karviná
Ml. Boleslav
Karviná
  Plzeň - Sparta dnes 18 : 30
20241027T18 : 30:00+0100
Plzeň vs. Sparta
Plzeň vs. Sparta
Plzeň
Sparta